UUSIMMAT

Brave-selain sai kryptovaluuttalompakon ja NFT-tuen

20.11.2021 18:25 | Muropaketin toimitus

Yksityisyydensuojaan panostava Brave-selain teki aluevaltauksen kryptovaluuttoihin. Luvatusti lompakon pitäisi olla tietoturvallisempi kuin useimpien muiden ohjelmistopohjaisten lompakkojen.

Brave-selain on saanut ikioman kryptovaluuttalompakkonsa, ja sinne voi tallentaa kryptovaluuttojen lisäksi NFT-rahakkeita. Lompakon kautta voi myös seurata CoinGeckon tarjoamaa dataa markkinoiden hintakehityksestä sekä ostaa fiat-rahalla kryptovaluuttoja.

Ethereum-verkon lisäksi lompakko tukee muun muassa Polygon, xDai ja Avalance -lohkoketjuja. Myös Solana on saamassa tuen vuonna 2022.

Brave-lompakon kehittäjät pyrkivät välttämään yleiset softa-lompakkojen tietoturvariskit. Tähän tavoitteeseen Brace yrittää päästä ainakin sisäänrakentamalla lompakon selaimeen sen sijaan, että se olisi selainlaajennus. Braven voi myös yhdistää hardware-lompakoihin kuten Trezoriin ja Ledgeriin.

Kryptomaailma on saanut hiljalleen hyväksyntää myös isommassa mittakaavassa, ja Brave-selain on siitä vain viimeisin esimerkki. Aiemmin PayPal, AMC ja Newegg ovat hyväksyneet kryptovaluutat maksutapahtumissa. PayPalissa on lisäksi mahdollisuus säilyttää ja ostaa kryptovaluuttaa.

Brave-lompakko on ensi alkuun tarjolla työpöytäselaimille. Myöhemmin siitä tulee versio myös mobiililaitteisiin.