Brutalis-palvelin 8:lla Titan X -näytönohjaimella murskaa salasanoja ennätystahtiin

06.06.2015 18:42 | Petrus Laine

Epixoip-nimimerkkiä käyttävä Jeremi Gosney on esitellyt GitHubissa varsin vakuuttavia testituloksia. Epixoip on ajanut testejä Titan X -näytönonhjaimilla päivitetyllä Sagitta Brutalis -palvelimella käyttäen hashCat-salasananmurto-ohjelmaa.

Epixoipin käyttämä Sagitta Brutalis on vakiona varustettu kahdella Intelin Xeon E5-2630V2 -prosessorilla, 32 gigatavulla ECC-virheenkorjaavaa muistia, kahdella Intelin SSD-asemalla RAID-konfiguraatiossa ja joko kahdeksalla AMD Radeon R9 290X- tai NVIDIA GeForce GTX 970 -näytönohjaimella. Epixoipin tapauksessa näytönohjaimet oli kuitenkin päivitetty NVIDIAn GeForce GTX Titan X:ksi.

Epixoipin mukaan kokoonpano on maailman nopein 8:lla grafiikkapiirillä varustettu järjestelmä. Väitteen tueksi hän on ajanut lukuisia testejä cudaHashCat-versiolla. Järjestelmä oli ensimmäinen yksittäinen tietokone, joka sai yli 300 GHash/s tuloksen NTLM-purussa ja 150 GHash/s tuloksen MD5-purussa. bcrypt(05)-purussa järjestelmä kykenee 133 KHash/s tulokseen. Yksityiskohtaisemmat tulokset ovat luettavissa GitHubista.

Sagitta Brutaliksen hinta varustettuna Titan X -näytönohjaimilla on 23 899 dollaria. Sagitta myöntää kokoonpanolle kolmen vuoden tuen ja takuun.

GitHub, World’s First 8x Nvidia GTX Titan X cudaHashcat Benchmarks