Uusimmat

Canon julkaisi huippunopean EOS R6 Mark II -kamerarungon

02.11.2022 07:25 Muropaketin toimitus

Canonin EOS R -järjestelmä on täydentynyt uudella EOS R6 Mark II -rungolla, mutta myös laadukkaalla objektiivilla.  EOS R6 Mark II perustuu uuteen, täysikokoiseen CMOS-kennoon, jonka tarkkuus on 24,1 megapikseliä.

Kamerassa käytetään DIGIC X -kuvasuoritinta. EOS R6 Mark II -kamerassa käytetään uuden sukupolven Dual Pixel CMOS AF II -tarkennusta, joka pystyy nyt tunnistamaan kohteena myös esimerkiksi ihmisten lisäksi junan, lentokoneen tai vaikkapa hevosen. Silmän tunnistavassa tarkennuksessa voi valita jopa oikean ja vasemman silmän väliltä ensisijaisen tarkennuskohteen. Myös kuvanvakaimen toimintaa on tehostettu, ja se tuo apua parhaimmillaan jopa kahdeksan aukon verran. Sähköinen etsin on tarkkuudeltaan 3,69 megapikseliä ja sen virkistystaajuus on 120 hertsiä.

EOS R6 Mark II -kameralla voi kuvata jopa jatkuvasti jopa 40 kuvaa sekunnissa, joskin mekaanista suljinta hyödynnettäessä tämä tipahtaa 12 kuvaan sekunnissa. RAW-purskekuvaus onnistuu sekin 30 kuvaa sekunnissa 191 ruudun verran. Kuvat saa kamerasta ulos langattomasti Bluetooth- tai WiFi-yhteyksillä.

Videokuvaa EOS R6 Mark II:lla voi kuvata 4K-tarkkuudella kuvaa sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella. Videokuvassa hyödynnetään 6K-tarkkuutta, josta ylinäytteistetään 4K-tarkkuuden kuva. Yhden tallennuksen enimmäisaika on kasvanut 40 minuuttiin. Kamerasta saa myös HDMI-liitännästä ulkoiselle tallentimelle 6K RAW -kuvaa.

Canon EOS R6 Mark II -rungon hinta on 3099 euroa. Se tulee saatavilla myös kahtena kittinä: Canon EOS R6 Mark II + RF24-105 F4 L IS USM -objektiivi maksaa 4499 euroa ja Canon EOS R6 Mark II + RF24-105 F4-7.1 IS STM -objektiivi on hinnoiteltu 3499 euroon. Myyntiin runko ehtii valmistajan kertoman mukaan joulukuussa 2022.

Rungon kanssa samaan aikaan esiteltiin myös uusi valovoimainen Canon RF 135mm F1.8L IS USM -objektiivi.  Tämä teleobjektiivi on suunnattu erityisesti muotokuvaukseen, ja se soveltuu f.18-valovoimasena hyvin myös kuvaamiseen hieman niukemmassakin valossa.

Yhdeksänlehtisellä himmentimellä varustetussa objektiivissa on käytettävissä myös optinen kuvanvakain. Canon RF 135mm F1.8L IS USM -objektiivin hinta on 2939 euroa. Rungon tapaan myös uutuusobjektiivi on myynnissä joulukuussa.

Muropaketin uusimmat