UUSIMMAT

Canon lisäsi työpaikoilleen tekoälykamerat – sisään pääsee vain tietyllä ilmeellä

20.06.2021 20:23 | Muropaketin toimitus

Japanilainen teknologiayritys Canon herättää ihmetystä maailmalla. Syynä on heidän asentamansa kamerat.

Teknologiajätti on asentanut Kiinassa sijaitseviin toimitiloihinsa tekoälykamerat, jotka osaavat tunnistaa kasvojen ilmeet. Kameroita voi tiettävästi käyttää myös seurantaan.

Työntekijät joutuvat katselemaan kameroihin useita kertoja päivässä, sillä ulko-oven lisäksi kameroita on myös työntekijöiden ja neuvotteluhuoneiden ovilla. Pelkkä vilkaisu kameraan ei riitä, sillä työntekijän täytyy myös hymyillä – mutrusuun on turha yrittää sisään.

The Verge ilmaisi kriittisyytensä kameroita ja työntekijöiden seurantaa kohtaan. Heidän mukaansa tällainen on yleistymässä – eikä vain Kiinassa, vaan lisäksi ainakin Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Erikseen he mainitsivat jättiyritys Amazonin, joka ”puristaa kaikki mehut” työntekijöistään teknologisten ratkaisujen avulla.

Julkaisu mainitsi myös Microsoft Office 365 -ohjelmistopaketin, jonka mukana toimitetaan sisäänrakennettuja työntekijöiden seurantatyökaluja. Tämä on tiettävästi kummunnut joidenkin työnantajien halusta seurata työntekijöitään etätöissä.