Carmack jättää id Softwaren

23.11.2013 11:45 | Ville Suvanto

John Carmack on yksi tunnetuimmista pelimaailman henkilöistä ja oli 1990-luvun alussa perustamassa id Software -pelitaloa. id Software on yli 20-vuotisen historiansa aikana julkaissut muun muassa Doom-, Quake-, Wolfenstein- ja Commander Keen -pelisarjojen pelejä, joiden menestystä ja vaikutusta pelien kehityksessä tuskin tarvitsee erikseen painottaa. id Softwaren tekninen johtaja John Carmack on nyt pitkän pelialan uran jälkeen päättänyt irtisanoutua yrityksen palkkalistoilta ja keskittyä uusiin haasteisiin.

”Halusin pysyä teknisenä neuvonantajana id:lle, mutta se ei vain toiminut. Kiinnostuskohteiden jakautuminen oli haastavaa.”, Carmack kommentoi Twitter-sivullaan.

id Softwaren toimitusjohtajan Tim Willitsin mukaan Carmackin työpanos id Tech 5 -pelimoottoriin ja nykyisiin teknologioihin ja kehitykseen on saatu päätökseen. Hänen irtisanoutumisensa ei tule vaikuttamaan yrityksen nykyisiin projekteihin.

Carmack on jo pitkään ollut mukaan muussa kuin pelibisneksessä ja 2000-luvun vaihteessa hän oli perustamassa Armadillo Aerospace -nimistä yritystä. Yrityksen tavoitteena oli kehittää avaruusalusta, joka soveltuisi avaruusturismiin. Onnistumisista huolimatta se ei toimi tällä hetkellä aktiivisesti.

Carmack liittyi elokuussa Oculus VR -nimisen yrityksen palvelukseen teknologiajohtajan tittelillä, jolloin hän kertoi Oculus VR:n olevan hänen pääkohteensa, id Softwaren tullen sen perässä ja jonon viimeisenä olevan Armadillo Aerospace. Oculus VR on viime vuonna perustettu yritys, joka kehittää Oculus Rift -nimisiä virtuaalilaseja ja on kerännyt rahoitusta muun muassa Kickstarter-joukkorahoituksen kautta. Tulevien lasien hinnan povataan asettuvan alle 300 dollariin ja tarjoavan 1920×1080-resoluution.

Twitter, John Carmack

Polygon, id Software founder John Carmack resigns

Muropaketin uusimmat