CES 2006 1. päivä

07.01.2006 00:00 |

CES (Consumer Electronics Show) on täydessä vauhdissa rapakon takana ja Anandtech on yhtenä monista medioista ollut seuraamassa tilannetta paikan päällä. Artikkelissa perehdytään ensimmäisenä Dellin 2560×1600-resoluution 30″ Dell UltraSharp 3007WFP -TFT-näyttöön, kun taas toisella sivulla on käsitelty Dellin erikoista neljän näytönohjaimen SLI-kokoonpanoa. Kokoonpano on varustettu 4,26 GHz:iin ylikellotetulla Pentium Extreme Edition 955 -prosessorilla ja neljällä huomattavan pitkällä näytönohjaimella, joissa kussakin on GeForce 7800 GTX -grafiikkapiiri ja puoli gigatavua muistia.

Dellillä jatkettaessa seuraavana on vuorossa Inspiron R1705 -kannettavat tietokone, joka perustuu Intelin Centrino Duo -brändiin ja on tarjolla joko kaksiytimellisellä 2,0 GHz:n T2500- tai 1,83 GHz:n T2400-prosessorilla. Dellin mobiiliosaamista oli esillä myös erikoisemman konseptimobiili-PC:n myötä, sillä 20,1″ LCD-näytöllä varustetun kannettavan tietokoneen näppäimistö on irrotettavissa, mukana tulee kauko-ohjain ja kiinni taitettuna siitä paljastuu kantokahva.

Seagate on omalta osaltaan esitellyt langatonta USB-tiedonsiirtoa kiintolevyn ja kannettavan tietokoneen välillä. Vastaavasti MSI:llä on ollut tarjottavana erittäin pitkä näytönohjain, jonka erikoisuutena on päivitettävyys. Näytönohjaimeen voi teoriassa kiinnittää mitkä tahansa kannettavista tietokoneista tuttua kaksi MXM-korttia. Samaiselta valmistajalta on esillä myös aurinkovoimalla toimiva kannettava tietokone, joka oli toiminut moitteetta yhden lampun voimalla. Anandtechin ensimmäisen päivän viimeisenä kohteena on Toshiban Intelin esittelyalueella oleva HD-DVD-soitin.

Anandtech, CES 2006 – Day 1

Muropaketin uusimmat