CES 2006 2. päivä

07.01.2006 00:00 |

Anandtechin CES-messujen toisen päivän kooste on todella kattava paketti ja starttaa käyntiin hieman tarkemmalla tutkiskelulla NVIDIAN Quad-SLI-kokoonpanoon, joka mainittiin jo aiemmassa Muropaketin uutisessa. NVIDIA on myös esitellyt kauan odotettua rautatason H.264-purkua, jonka ATI esitteli jo syksyllä Radeon X1K -tuoteperheen julkaisun yhteydessä. NVIDIA on ilmoittanut, että GeForce 6- ja 7-sarjan näytönohjaimet tukevat H.264-kiihdytystä aina 1080p:hen asti ja esillä on GeForce 6600 GT -näytönohjaimella ja Pentium D 830 -prosessorilla varustettu kokoonpano purkamassa 1080p H.264 -videota. Pelkästään prosessorilla purkaessa rasitusaste oli ollut lähes koko ajan 100 %, mutta näytönohjaimen avustuksella rasitusaste oli laskenut 50 % tietämille. H.264-purkuun vaaditaan kaksi asiaa: videon toisto-ohjelma sekä NVIDIAn ominaisuutta tukevat ajurit, jotka NVIDIA on luvannut kuluttajien saataville 2-3 kuukauden sisällä.

H.264:llä jatkettaessa NVIDIAn esittelyosastolla on esillä Toshiban kannettava tietokone varustettuna GeForce Go 7600 -grafiikkapiirillä ja HD-DVD-asemalla. Toshiba on käyttänyt laitteessaan omaa dekooderia, jonka ansiosta H.264-videon pyörittäminen luonnistuu sujuvasti GeForce Go 7600:n avustuksella. Luonnollisesti esillä on myös paljon eri valmistajien Intel Centrino Duo -kannettavia tietokoneita ja Viiv-brändin olohuoneen viihdekeskuksia.

Blue-Ray ja HD-DVD käyvät tällä hetkellä kovaa taistelu ja ei ole ihme, että kyseiset standardit ovat näyttävästi esillä myös CES-tapahtumassa. Artikkelissa on esillä useita eri Blue-Ray-soittimia ja -asemia sekä Blue-Ray-levyjä ja -elokuvia. HD-DVD-tavaraa on esillä huomattavasti Blue-Rayta vähemmän, mutta Anandtech on onnistunut nappaamaan kuvia muutamista soittimista ja elokuvista.

Hitachi on esitellyt seitsemän tuuman 854×480-resoluutioon kykenevää OLED-tekniikkaan perustuvaa näyttöä. OLED-tekniikkaa ei nykyisten LCD-näyttöjen tapaan vaadi lainkaan taustavaloa ja näytöt itsessään ovat huomattavan ohuita. Toshiballa ei toistaiseksi ole aikeita julkaista OLED-näyttöjä, mutta on hyvin todennäköistä, että tuotteita tullaan näkemään markkinoilla parin vuoden sisällä. Hitachilla on esillä myös 3D-LCD-näytön ohella 17″ prototyyppi-LCD-näyttö varustettuna LED-taustavalolla, joita voidaan odottaa saapuvan markkinoille tämän vuoden puolivälissä.

Anandtech, CES 2006 – Day 2

Muropaketin uusimmat