Uusimmat

Cherry tuo mekaaniset näppäinkytkimensä seuraavaksi kannettaviin

22.03.2021 08:41 Muropaketin toimitus

Työpöytäkoneiden näppäimistöistään tunnettu Cherry tiedetään näppäimistöjensä lisäksi myös Cherry MX -näppäinkytkimistä, joita on käytössä useissa markkinoilla olevissa mekaanisissa näppäimistöissä. Nyt Cherry haluaisi kytkimiään myös kannettaviin tietokoneisiin.

Cherryllä on olemassa työpöytäkoneiden näppäimistöihinkin jo matala MX-näppäinkytkin, mutta se ei kuitenkaan ole ihan riittävän matala kannettaviin, joten heidän täytyi kehittää uusi, tuntumaltaan MX-tyylinen kytkin, joka ei kuitenkaan nouse liiallisiin korkeuksiin.

Uuden, metallisen kytkimen nimi on Cherry MX Ultra Low Profile Key Switch. Näppäinkytkimen korkeus on 3,5 millimetriä, ja se on tarpeeksi matala useimpiin kannettaviin. Kytkinten liikkuvuusalue on 1,8 millimetriä. Lisäksi kytkimissä on tuki RGB-valaistukselle. Näin matalia mekaanisia näppäinkytkimiä ei ole aiemmin ollut tarjolla.

Ensimmäisenä Cherryn uusi kytkin saapuu Alieanware m15 R5- ja m17 R4 -sarjojen pelikannettaviin. Jatkossa on luvassa muitakin kumppaneita, jotka ottavat Cherryn kytkimen käyttöön. Alla video.