Cherryn uusi MX Board Silent päivittää suositun G80-3000-näppäimistön MX Silent -kytkimiin

06.01.2017 12:28 | Muropaketin toimitus | 3

Kerroimme joulukuussa, että Corsairin yksinoikeus Cherryn MX Silent -kytkimiin päättyi. Nyt kytkinvalmistaja on julkistanut CES 2017 -messuilla ensimmäisen MX Silent -kytkimillä varustellun näppäimistön, joka kantaa nimeä MX Board Silent. Tuote perustuu Cherryn pitkäaikaiseen G80-3000-malliin.

Uutena ominaisuutena hiljaiset versiot tuovat mukaan N-Key Rollover- eli NKRO-tuen, joka mahdollistaa jopa 14 näppäimen yhtäaikaisen painamisen ilman hävikkiä tai häiriöitä. Saataville tulee versiot MX Silent Black- ja MX Silent Red -kytkimillä. Molempien kytkimien luvataan kestävän 50 miljoonaa painallusta. Red- ja Black -kytkimillä on eroa ainoastaan aktivointivoimassa: Red-kytkimet vaativat 45 centinewtonin aktivointivoiman, kun taas Black-kytkimillä sama luku on 60 cN (ensimmäinen vastaa noin 45 grammaa ja jälkimmäinen noin 61 grammaa).

MX Board Silent tulee myyntiin mustana ja harmaana, mutta ainoastaan EU-näppäinasettelulla. Suositushinta näppäimistölle on 149 dollaria eli noin 140 euroa.

Edit 6.1.2017 kello 13.30: Korjattu muotoilu kytkinten aktivointivoimasta.

Keskustelu

"Red- ja Black -kytkimillä on varsin vähän eroa keskenään: Red-kytkimet vaativat 45 centinewtonin aktivointivoiman, kun taas Black-kytkimillä sama luku on 60 cN (ensimmäinen vastaa noin 45 grammaa ja jälkimmäinen noin 61 grammaa)."

Käytännössä ero on kuitenkin huomattava ja pitkässä juoksussa merkittävä, mutta kiitos taas tästäkin mutupaketin toimitus.

Kiitos aiheellisesta palautteesta. Korjasimme lauseen muotoilua.

Anteeksi toimittajasetä mutta

Uutena ominaisuutena hiljaiset versiot tuovat mukaan N-Key Rollover- eli NKRO-tuen, joka mahdollistaa jopa 14 näppäimen yhtäaikaisen painamisen ilman hävikkiä tai häiriöitä.

Minkälaista hävikkiä tai häiriöitä näppäinten painaminen voi aiheuttaa, kun tietääkseni on mahdollista että jotkut näppäimistöt pystyy yhtäaikaisesti tunnistamaan vain rajallisen määrään yhtäaikaisia näppäimien pohjassa oloja mutta vaikka osa niistä jäisi tunnistamatta mitään hävikkiä tai häiriöitä se ei aiheuta sen näppäimen pohjassaolo ei vain rekisteröitynyt joka on eriasia kuin hävikki tai häiriö.

Se on kiva että asiantunteva? nimetön! toimittajasetä yrittää selittää näitä vaikeita tietokone juttuja meille tampioille mutta sen paikkansapitävän selityksen edellytys on se että rakas (lisää nimi tähän) toimittajasetä tietäisi mistä puhuu.

Muropaketin uusimmat