Chia-kryptovaluutta herätti Seagaten ja Western Digitalin – myyntiä ollut valtavasti

13.06.2021 12:35 | Muropaketin toimitus

HDD- ja SSD -asemien menekki on ollut valtavassa nousussa Chia-nimisen kryptovaluutan vuoksi. Tämä kiinnostaa Seagatea ja Western Digitaliakin.

Monet uskoivat Chia-kryptovaluutan aiheuttavan HDD- ja SSD -asemien pulan, sillä kyseisen kryptovaluutan louhiminen perustuu massamuistikapasiteettiin. Pulaa on ilmennyt, joten valmistajien täytyy reagoida nopeasti.

TechSpot mainitsee, että esimerkiksi Adatan asemien myynti on kasvanut peräti 500 prosenttia. Kysynnän kasvua on ollut myös muilla valmistajilla. Varastotilannetta ei helpota, että Chian louhiminen voi tuhota puolen teratavun SSD-aseman 40 päivässä.

Western Digital ja Seagate ovat nyt tehneet päätöksen lisätä HDD-asemien valmistusta tilanteen vuoksi. Tilanne on yllätyksellinen, sillä HDD-asemien myynti on ollut vuosia laskussa. Seagate tiedotti niin ikään, että he ovat nostaneet nykyisen vuosineljänneksen tulosarviotaan kryptovaluutan louhinnan vuoksi.

Molemmat yritykset ovat varovaisia investoimaan uusiin tehtaisiin, sillä kryptovaluutat ovat tunnetusti arvaamattomia liikkeissään.