UUSIMMAT

Chromium-moottorilla toimivasta Edge-selaimesta on nyt saatavilla beta-versio

25.08.2019 08:38 | Muropaketin toimitus | 1

Julkinen betatesti on viimeinen kehitysvaihe ennen Microsoftin Edge -selaimen siirtymistä kokonaan Chromium-selainmoottoriin.

Päivitetyn selaimen kehitystyö on edennyt joulukuisesta julkistuksesta nykyiseen betavaiheeseen. Chromium-selainmoottorin käyttö mahdollistaa Edgen käyttäjille alunperin Chromelle kehitettyjen lisäosien käyttämisen myös uudessa Edgessä. Microsoftin mukaan kehitysversioita on ladattu tähän mennessä jo yli miljoona kertaa.

Betan päivittyneestä selaimesta voi ladata Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 ja macOS -käyttöjärjestelmien käyttäjät. Tavallisille käyttäjille tarkoitettu Beta Channel -versio päivittyy kuuden viikon välein, mutta vaihtoehtoina ovat myös päivittäin ja kerran viikossa päivittyvät versiot.

Edge-selaimeen lisätään uusina ominaisuuksina kehitystyön ohessa muiden muassa sisäänrakennettu tuki Internet Explorerille ja uudet yksityisyysasetukset, joilla voi rajoittaa verkkosivujen käyttäjäseurantaa kolmen eri asetustason avulla. Selaimeen kehitetään lisäksi yrityskäyttäjille suunnattuja toimintoja.

Keskustelu

Edge-selaimeen lisätään uusina ominaisuuksina kehitystyön ohessa muiden muassa sisäänrakennettu tuki Internet Explorerille. Selaimeen kehitetään lisäksi yrityskäyttäjille suunnattuja toimintoja.

Eikös IE nitkuttele mukana juurikin yrityksiä ajatellen?

Muropaketin uusimmat