UUSIMMAT

Cirrus7 julkaisi passiivijäähdytteisen nimbini v2.5 NUC-minitietokoneen

14.11.2018 11:31 | Muropaketin toimitus | 1

Cirrus7 nimbini v2.5 -minitietokone on rakennettu Intelin Bean Canyon -koodinimellä tunnetun NUC-malliston ympärille. Prosessorivaihtoehtoina tarjotaan kolmea Coffee Lake U -sarjan prosessoria.

Minitietokoneisiin erikoistunut Cirrus7 on julkaissut uuden nimbini v.2.5 -mallin, jonka runkona toimii Intelin Bean Canyon -mallisto. Cirrus7:n uuden NUC-tietokoneen etuna on sen passiivinen jäähdytys. Valmistajan mukaan passiivisella jäähdytyksellä saavutetaan alhaisemmat lämpötilat kuin Intelin omissa aktiivijäähdytetyissä NUC-tietokoneissa.

Cirrus7:n julkaisema vertailu prosessorilämpötiloista Cirrus7 nimbinin ja Intelin kokoonpanon välillä käytettäessä ”Prime95 torture” -testiä.

Nimbini v2.5 -tietokoneen prosessoriksi on valittavissa kolme vaihtoehtoa, Core i3-8109U, Core i5-8259U ja Core i7-8559U. Koneessa ei ole valmiina keskusmuistia tai massamuisteja, ne tulee hankkia erikseen tai tilata samassa yhteydessä koneen kanssa. Koneen ulkomitat ovat 157 x 157 x 120 millimetriä ja se painaa 2,5 kiloa.

Laitteesta löytyvät HDMI 2.0a -liitäntä ja Thunderbolt 3 / USB 3.1 Type C -liitäntä DisplayPort-ominaisuudella näyttöjä ja oheislaitteita varten. Lisäksi koneessa on neljä USB 3.0 -paikkaa, langallinen ja langaton verkkoyhteys, Bluetooth 3.0 -liitäntä, audioliitin sekä infrapunavastaanotin.

Cirrus7 nimbini v2.5 -tietokoneiden toimitukset ovat alkaneet. Valmistajan omassa (saksankielisessä) verkkokaupassa koneiden hinnat alkavat 499 eurosta.

Keskustelu

Mahtaakohan valmistajan sivuilla olla virheitä, vai onko USB portit tosiaan downgreidattu 3.1 -> 3.0 ja SDXC-slotti hävitetty (Intelin 8i3/5/7 boksiin verrattuna)?

EDIT: Kysyin asiaa valmistajalta pari päivää sitten sivujen kontaktilomakkeen kautta, toistaiseksi eivät ole vastanneet mitään.

EDIT2: Portit ovat 3.1 Gen2, SDXC-slottia ei ole pystytty koteloon laittamaan eli se puuttuu. Saa tilattua myös ilman muistia, kunhan ottaa yhteyttä myyjään sähköpostitse.

Muropaketin uusimmat