Uusimmat

Colorful esitteli emolevyä integroidulla GeForce GTX 1070:llä

05.06.2016 16:32 Petrus Laine

Colorfulin B150-emolevy integroidulla GeForce GTX 1070 -näytönohjaimella

Lähinnä näytönohjainvalmistajana tunnettu Colorful on esitellyt Computex 2016 -messuilla mielenkiintoista uutta emolevyä. Menneisyyden tuulahduksia emolevylle tuo nimittäin sille integroitu näytönohjain. Emolevyn messuilta bongasi Videocardz-sivuston lukija.

Colorfulin emolevylle integroitu näytönohjain kuitenkaan ole verrattavissa missään nimessä tyypillisiin historian integroituihin näytönohjaimiin, vaan kyseessä on täysiverinen GeForce GTX 1070. Vastaavia ratkaisuja on nähty ennenkin, mutta ne ovat olleet hyvin harvinaisia. Allekirjoittaneelle tulee vastaavista tapauksista mieleen lähinnä 90-luvun lopun emolevyjä, joihin oli integroitu 3dfx:n Voodoo 3 -näytönohjain.

Emolevyltä löytyy näytönohjaimen lisäksi LGA 1151 -prosessorikanta, B150-piirisarja, kaksi SO-DIMM-muistipaikkaa ja kaksi mini-PCI Express -liitäntää lisäkorteille. Emolevy ei noudata ATX-standardia tai muita yleisiä emolevystandardeja, ja sen liitinvalikoima on varsin köyhän oloinen. Kuvasta voi varmuudella nähdä vain yhden SATA-liittimen, verkko-liittimen, muutaman USB-liittimen ja mikrofoni- ja kuulokeliittimet.