Uusimmat

Colorful esitteli hirviömäisen neljän korttipaikan iGame GTX 1080 KUDANin

29.11.2016 21:05 Muropaketin toimitus

nvidia-colorful-geforce-igame-gtx-1080-kudan-1-20161128

Colorful on Euroopassa varsin tuntematon näytönohjainvalmistaja. Kiinalaisvalmistaja nauttii kuitenkin Aasiassa oma suosiota ja on saanut uutisnäkyvyyttä myös muualla normaalista poikkeavilla näytönohjainmalleillaan.

Colorfulin uusin näytönohjain iGame GTX 1080 KUDAN on varsinainen jättiläinen näytönohjaimeksi. Näytönohjain eroaa muiden valmistajien GeForce GTX 1080 -malleista etenkin jäähdytyksensä osalta – iGame GTX 1080 KUDANin jäähdytys vie nimittäin peräti neljän korttipaikan verran tilaa koneen kotelosta.

Hirviömallin jäähdytysratkaisu rakentuu kahdesta osasta. Kortin päällipuolelta löytyy kolmella tuulettimella varustettu, kolmen korttipaikan korkuinen jäähdytysratkaisu, johon on sisällytetty mahdollisuus liittää se osaksi tietokoneen nestejäähdytyskiertoa. Näytönohjaimen takapuolelta löytyy puolestaan koko näytönohjaimen mittainen, pleksikuorinen nestejäähdytysblokki. Valitettavasti näytönohjaimelle ei ole vielä saatu ainakaan englanninkielisiä tuotesivuja, joten tarkemmat yksityiskohdat jäähdytyksestä jäävät vielä hämärän peittoon.

Myös monet muut näytönohjaimen yksityiskohdat ovat toistaiseksi arvailujen varassa. Näytönohjaimen Boost-kellotaajuudeksi kerrotaan 1936 MHz, mutta grafiikkapiirin peruskellotaajuutta tai muistien kellotaajuutta ei ole paljastettu. Näytönohjaimelle syötetään virtaa kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä, ja sen I/O-paneelista löytyy yksi DL-DVI-D-, yksi HDMI- ja kolme DisplayPort-liitäntää sekä BIOSin vaihtoon käytettävä Turbo-painike.

Lisää kuvia näytönohjaimesta löytyy esimerkiksi VideoCardz-sivustolta.