UUSIMMAT

Colorful ja PowerColor esittelivät uusia nestejäähdytysratkaisuja näytönohjaimille

05.06.2016 18:15 | Petrus Laine

Colorfulin nestejäähdytys näytönohjaimelle

Colorful ja PowerColor ovat esitelleet Computex 2016 -messuilla uusia nestejäähdytysratkaisujaan näytönohjaimille. PowerColor on lähestynyt aihetta sekä itse rakennettavan nestekierron näkökulmasta että valmisnestekierrolla, kun Colorful on valmistanut puolestaan täysin uudenlaisen valmisnestejäähdytysratkaisun. Nestejäähdytyksistä raportoi muun muassa TechPowerUp.

Colorfulin valmisnestejäähdytysratkaisu eroaa merkittävästi nykyisin markkinoilla olevista ratkaisuista. Yhtiön ratkaisun pohjana on muiden tapaan valmisnestejäähdytysratkaisu, jossa pumppu sijaitsee itse jäähdytysblokin yhteydessä, mutta perinteisiä jäähdyttimeen vieviä letkuja siitä ei löydy. Sen sijaan Colorful on päätynyt käyttämään standardien sallimat näytönohjaimen maksimipituudet hyödyksi, ja integroinut jäähdyttimen suoraan osaksi pakettia. nestekierto kulkee jäähdyttimeen kiinteitä putkia pitkin, ja koko komeutta jäähdytetään kolmen tuulettimen voimin.

PowerColor esitteli puolestaan kahta erilaista nestejäähdytysratkaisua. Ensimmäinen jäähdyttimistä on Devil 13 -brändätty tee-se-itse-nestekierron osaksi suunniteltu blokki, ja suunniteltu kahdelle grafiikkapiirille. Täysmustaksi anodisoitu alumiininen nesteblokki ottaa huomioon myös värilliset nesteet, sillä yhtiö on sijoittanut osan blokin nestekierrosta blokin päälle. Blokkia esiteltiin toistaiseksi tuntemattomalla näytönohjaimella, jossa on peräti neljä 8-pinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä.

Toinen yhtiön nesteblokeista turvautuu puolestaan valmisnestekiertoon. Kuvista ei näe kenen valmistamaa blokkia ja pumppua ratkaisussa käytetään, vai onko kyse peräti yhtiön omasta suunnittelusta. Jäähdyttimen pohjasta löytyy laaja kupariblokki, josta on turha hakea perinteisten AiO-ratkaisujen merkkejä. Blokin sivusta lähtee kaksi kiinteää letkua, jotka ovat yhteydessä 360 mm:n jäähdytimeen.