UUSIMMAT

Cooler Master esitteli CK550-pelinäppäimistön

20.06.2018 16:21 | Muropaketin toimitus

Uudessa näppäimistössä käytetään Cooler Masterin näppäimistöille uusia Gateronin mekaanisia kytkimiä. CK550 -pelinäppäimistö tulee saataville kolmenlaisilla kytkimillä.

Gateronin mekaaniset kytkimet on nimetty Cherry MX:n tarjontaa vastaavasti eli ruskeiksi, sinisiksi ja punaisiksi. Siniset ovat äänekkäät ja klikkausvasteen tarjoavat kytkimet, ruskeat ovat hiljaiset mutta vastaan klikkaavat kytkimet ja punaiset ovat lineaariset kytkimet. Kaikille Gateronin kytkimille luvataan 50 miljoonan painalluksen elinkaari.

Aktivointivoimat ovat punaisille sekä ruskeille kytkimille 45 grammaa ja sinisille 55 grammaa. Gateronin kytkimiä ovatkin näiltä ominaisuuksiltaava käytännössä kopioita Cherryn kytkimistä.

Itse CK550 -pelinäppäimistö on täysikokoinen 104 näppäimen versio ilman ylimääräisiä makronäppäimiä. Sen päivitystaajuus on tuhat hertsiä ja siitä löytyy oma ARM Cortex -piiri makrojen hallintaa varten. Muistia on 512 kilotavua. Valoefektejä ei ole unohdettu, ja jokainen näppäinkytkin on erikseen RGB-valaistu. Cooler Master ei erikseen mainitse tuotesivuillaan pelinäppäimistöille tyypillisiä N-key-yliajoja tai anti-ghosting-ominaisuutta.

Näppäimistölle on ilmoitettu 89,90 euron listahinta, ja se pitäisi olla ainakin Iso-Britaniassa. Suomen saatavuudesta ei ole vielä tietoa.