UUSIMMAT

Corsair esitteli CES 2019 -tapahtumassa Slipstream-teknologian langattomille pelioheislaitteille – Uutuuksina Harpoon RGB Wireless, Ironclaw RGB ja M65 RGB Elite -pelihiiret

08.01.2019 16:03 | Muropaketin toimitus

Cosair on kehittänyt uuden, pienen viiveen teknologian langattomille oheislaitteilleen. Slipstream-teknologian mukana esiteltiin sitä hyödyntävä Harpoon RGB Wireless -pelihiiri, jonka lisäksi Ironclaw RGB ja M65 RGB ovat päivityksiä tuttuihin pelihiiriin.

Corsairin Slipstream-teknologia muistuttaa hyvin paljon Logitechin vuosi sitten esittelemää Lightspeed-teknologiaa, joka vastaavalla tavalla paransi merkittävästi pelihiirien akkukestoa ja langattoman yhteyden laatua.

Slipstream tukeutuu vahvasti suojattuun, vain vastaanottimen ja oheislaitteen välille muodostuvaan yhteyteen. Tämä tarkoittaa eri 2,4 gigahertsin taajuuden yhteyksien täyttämissä käyttöympäristöissä tiuhaan vaihtuvaa yhteyskanavaa. Oheislaite ja vastaanotin voivat vaihtaa kanavaa tarvittaessa jopa useita kertoja sekunnissa.

Corsairin mukaan langattoman yhteyden viive olisi 0,5 millisekuntia. Aina vapaalle kanavalle pyrkivä yhteys mahdollistaa alhaisen viiveen, runsaamman dataliikenteen oheislaitteen ja vastaanottimen välillä sekä jopa 20 metrin toimintaetäisyyden.

Ensimmäinen Slipstream-yhteystekniikasta hyötyvä oheislaite on Harpoon RGB Slipstream -pelihiiri (yläkuva). Hiiressä on optinen PMW 3325 -anturi 10000 DPI:n enimmäistarkkuudella. Pääpainikkeissa on Omronin kytkimet 50 miljoonan klikkauksen elinkaarella. Ohjelmoitavia painikkeita hiirestä löytyy yhteensä kuusi, joka tarkoittaa pääpainikkeiden ja rullan lisäksi yhtä painiketta hiiren takana ja kahta hiiren vasemmassa kyljessä. Rungosta löytyy myös muiden Corsairin oheislaitteiden kanssa iCUE-ohjelmiston kautta synkronoituna RGB-valo.

Hiiri painaa 99 grammaa ja Corsair suosittelee sitä erityisesti kämmenotteen käyttäjille. Hiiren saa yhdistettyä tietokoneeseen langattoman vastaanottimen lisäksi Bluetoothilla tai latausjohdon avulla. Hiiren päivitystaajuuden saa valittua 125, 250, 500 ja 1000 hertsin väliltä.

Harpoon RGB Wireless -hiiren akun luvataan kestävän sen omaa vastaanotinta käyttämällä 30 tai 45 tuntia ja Bluetoothilla yhdistettäessä 45 tai 60 tuntia. Lopullinen kesto riippuu siitä käytetäänkö hiiren RGB-valoa. Uuden hiiren hinta on euroalueella 59,99.

Tulevaisuudessa on luvassa myös lisää uutta yhteystekniikkaa käyttäviä oheislaitteita. Corsair lupaa Slipstreamin parantavan langattomien pelikuulokkeiden äänenlaatua.

Ironclaw RGB (yllä) on erityisesti MOBA-peleihin suunniteltu hiiri, jossa on Pixartin uusi optinen PWM 3391 -anturi ja 50 miljoonaa klikkausta kestävät Omronin kytkimet. Hiiri painaa 105 grammaa, on suunniteltu erityisesti kämmenotteelle ja siitä löytyy yhteensä seitsemän ohjelmoitavaa painiketta. Hintaa Ironclaw RGB:lle tulee 59,99 euroa.

M65 RGB Elite on uudella PWM 3391 -anturilla päivitetty versio Corsairin tutusta M65 Pro -hiirestä. Myös tästä mallista löytyvät 50 miljoonaa painallusta kestävät kytkimet. Painoa hiirellä on 97 grammaa ja mukana toimitettava lisäpainot mahdollistavat painon nostamisen aina 115 grammaan asti.

Ohjelmoitavia näppäimiä hiiressä on kahdeksan, joista yksi on aiemmastakin mallista tuttu sniper-näppäin hiiren kyljessä. RGB-valaistus koostuu kahdesta kohdasta, ja on luonnollisesti synkronoitavissa Corsairin ohjelmiston avulla. Hintaa M65 RGB Elitellä on 69,99 euroa.