Uusimmat

Creative Xmod: Ulkoinen X-Fi-äänilaite

05.10.2006 07:04 Sampsa Kurri

Creative julkisti Creative Xmod-äänilaitteen, joka perustuu X-Fi Xtreme Fidelity -audiorajapintaan. Creativen markkinointiosaston mukaan se parantaa MP3-, WMA-, iTunes- ja AAC-musiikin äänenlaadun yli alkuperäisen CD-tason. Creative Xmod on ulkoinen laite, joka kytketään stereokaiuttimien, kuulokkeiden, tietokoneen tai MP3-soittimien välille. Xmodin tarkoituksena on parantaa kuuntelukokemusta muuntamalla musiikki toiston aikana 24 bitin monikanavaiseksi ääneksi. Creative Xmod korostaa matalia ja korkeita taajuuksia sekä parantaa äänentoiston dynamiikkaa. Laite ei vaadi erillisiä ajureita vaan asentuu itsestään PC- tai Mac-tietokoneisiin. Creative Xmod vaatii iPod-, ZEN- tai muiden MP3-soittimien kanssa toimiakseen erikseen hankittavan virtalähteen.

X-Fi Xtreme Fidelity sisältää X-Fi Crystalizer- ja X-Fi CMSS-3D-toiminnot, jotka Creativen mukaan parantavat kuuntelukokemusta. X-Fi Crystalizer parantaa MP3-musiikkia analysoimalla ja tunnistamalla mitkä kohdat ääniraidasta on typistetty tai vahingoittuneet äänen pakkaamisen aikana. Sen jälkeen se valikoiden palauttaa korkeita ja matalia ääniä, kuten pikkurummun, basson ja lautasten iskut sekä kitaran soinnut, jotka ovat saattaneet vahingoittua MP3-pakkauksen aikana. X-Fi CMSS-3D on puolestaan tarkoitettu elokuviin ja muihin kuulijan ympäröiviin ääniin luomalla virtuaalisen monikanavaisen äänentoiston kaiuttimilla tai kuulokkeilla. X-Fi CMSS-3D käyttää myös teknologioita eri äänielementtien sijoitteluun. Esimerkiksi elokuvissa henkilöiden puheet kuuluvat virtuaalisesta etukeskikanavasta, kun taas ympäristön äänet kuuluvat virtuaalisista sivu- ja takakanavista.

Creative Xmod -äänilaitteen toimitukset alkavat lokakuun 2006 kuluessa ja sen kuluttajahinta on 79 euroa.

Creative, Lehdistötiedote

Creative, Xmod-tuotesivut

Kuluttajien keskuudessa Creativen lehdistötiedote sekä kaaviot, joissa Xmodin esitetään tarjoavan paremman kuuntelukokemuksen kuin esimerkiksi studiossa, ovat lähinnä herättäneet ärtymystä.

MuroBBS, Creative Xmod -keskustelu