UUSIMMAT

Crucial esitteli DDR4-muisteja – toimitukset alkavat tänä vuonna

11.01.2013 14:53 | Ville Suvanto | 4

Samsung oli ensimmäinen valmistaja, joka esitteli kaksi vuotta sitten DDR4-muistikampaa, ja myöhemmin myös Hynix ja Micron esittelivät omia kampojaan. Nyt Crucial on liittynyt samaan seuraan ja se teki oman esittelynsä Ballistix-tuoteperheen DDR4-muistikampojen myötä CES-tapahtumassa. Crucialin lehdistötiedotteen mukaan tuotteiden toimitukset aloitetaan tämän vuoden lopulla.

Crucialin muistikammat käyttävät Micronin 30 nanometrin prosessilla valmistamia neljän gigabitin DDR4-muistipiirejä. Yrityksen DRAM-markkinointijohtajan Jim Jardinen mukaan he tulevat markkinoille laaja-alaisella tuotevalikoimalla ja luvassa on RDIMM-, LRDIMM-, SODIMM- ja UDIMM-tyyppisiä muisteja sekä perus- että ECC-versioina.

JEDEC sai DDR4-muististandardin suunnittelutyön valmiiksi lokakuussa ja sen tarkoituksena on parantaa suorituskykyä ja luotettavuutta sekä laskea tehonkulutusta. DDR4-muistit on spesifioitu toimimaan 1,6 GT/s:n nopeudella ja 1,05-1,2 voltin käyttöjännitteellä. Liitäntäpinnejä on 284 kappaletta.

Crucial, Lehdistötiedote

Keskustelu

Kauanko näitä aikuisten oikeasti odotellaan, että yleistyy "peruskäyttöön", 2-4 vuotta?

Ja mikäs tosiaan on se kivi millä noita on ajettu? AMD steamrolleri DDR4 sekä AM4 kera kenties :smoke:

Muropaketin uusimmat