UUSIMMAT

Cryorig esitteli hybridivalmisnestejäähdyttimen ja etähallittavan virtalähteen

02.06.2015 21:57 | Petrus Laine

Cryorig on esitellyt Computex 2015 -messuilla aiemmin uutsioimiemme jäähdyttimien lisäksi hybridivalmisnestejäähdyttimen ja IoT-teknologiaa (Internet of Things, esineiden internet) hyväkseen käyttävän virtalähteen.

Hybridivalmisnestejäähdytys on pitkästä aikaa selvästi muista poikkeava valmisnestekiertoon perustuva prosessorijäähdytin. Perinteisen pumpun sisältävän prosessoriblokin ja jäähdytyskennon lisäksi Cryorigin ratkaisuun kuuluu prosessoriblokin päälle asetettu 70 mm:n PWM-ohjattu tuuletin, jonka maksiminopeus on 3000 RPM. Yhtiö kertoo mitanneensa yli kymmenen celsiusastetta matalampia lämpötiloja emolevyn prosessorikantaa ympäröiviltä alueilta, kuten virransyöttö, muistit ja näytönohjain, kun se vertasi hybridiratkaisuaan perinteiseen valmisnestekiertoon.

Cryorigin hybridivalmisnestejäähdytys tulee saataville kolmena mallina. A40 on varustettu 240 x 120 x 25 mm:n jäähdytyskennolla ja kahdella 120 x 25 mm:n tuulettimella (2200 RPM, PWM-ohjattu). A40 Ultimate käyttää samoja tuulettimia mutta sen jäähdytyskennon paksuus on nostettu 38 millimetriin. A80:n jäähdytyskennon koko on 280 x 120 x 25 mm ja sitä jäähdyttää kaksi 140 x 25 mm:n tuuletinta (1850 RPM, PWM-ohjattu). Hybridivalmisnestejäähdyttimet ovat ovat yhteensopivia kaikkien AMD:n ja Intelin viimeisimpien prosessorikantojen kanssa. Ne tulevat markkinoille vielä kuluvan kesän aikana.

Cryorig Pi on puolestaan yhtiön proof-of-concept-tason virtalähde. Yhtiö aikoo saada sen kuitenkin myöhemmin myös markkinoille asti, toden näköisesti vuoden 2016 aikana 600 – 1000 watin kapasiteeteilla ja 80+ Gold – 80+ Platinum -sertifikaateilla.

Cryorig päätti ottaa esineiden internetin mahdollistamat virtalähteen ohjausmahdollisuudet käyttöön, kun se huomasi ongelmat Wake on LAN- ja Wake on WAN -tekniikoiden kanssa. Yhtiö on hakenut patenttia Zero Hassle Hardware Wake -teknologialleen (ZHH Wake), joka ohjaa suoraan virtalähteen ja emolevyn signaaleja. Toimiakseen ZHH Wake ei tarvitse muuta, kuin langattoman verkon joka on yhteydessä internettiin. ZHH Wake -teknologian lisäksi Cryorig suunnittelee Pi-virtalähteidensä pariksi esimerkiksi erilaisia puhelimen välityksellä hallittavia toimintoja.

(Lähde: Cryorigin lehdistömateriaalit)

Muropaketin uusimmat