Uusimmat

Crytek julkaisi CryEnginen avoimena lähdekoodina, maksa mitä haluat

26.05.2016 15:43 Petrus Laine

CryEngine

Uutisoimme aiemmin Crytekin CryEngine-pelimoottorin siirtyvän Maksa mitä haluat -hinnoitteluun, jonka myötä pelimoottorin saa omakseen vaikka ilmaiseksi. Samaan syssyyn yhtiö teki pelimoottoristaan avointa lähdekoodia, joka on ladattavissa suoraan GitHubista.

Ensimmäinen GitHubiin saatu julkaisu CryEnginestä on versionumeroltaan 5.1. Vaikka pelimoottori on avointa lähdekoodia, pitää vaatii Crytek sen konsoliversioiden saamiseksi kehittäjää osoittamaan heille olevansa hyväksytty PlayStation- tai Xbox-kehittäjä. Lisäksi pelimoottorin Sandbox-tilan saaminen käyttöön vaatii aiemman CryEngine-lisenssin, johon ko. ominaisuus kuului.

Crytek CryEngine: Climb VR

CryEngine on yksi markkinoiden suurista pelimoottoreista. Se tukee moderneja alustoja kuten Windows, Linux, PlayStation 4 ja Xbox One, sekä VR-alustoja kuten Oculus Rift, HTC Vive ja OSVR. Rajapinnoista ovat tuettuina esimerkiksi DirectX 12 ja OpenGL, mutta epäilemättä monen toivomaa Vulkan-tukea pelimoottoriin ei ole lisätty ainakaan vielä.

Crytekin Maksa mitä haluat -hinnoittelun myötä kehittäjät voivat maksaa pelimoottorista juuri sen verran mitä haluavat. Halutessaan kehittäjät voivat myös ohjata maksimissaan 70 % maksamastaan summasta Indie Development Fundiin, jota Crytek käyttää lupaavien indieprojektien rahoittamiseen. Lisätuloja Crytek hakee CryEngine Marketplace -kauppapaikan kautta, jossa kehittäjät voivat myydä omia 3D-mallejaan, tekstuureitaan ja niin edespäin. CryEngine Marketplacen tuloista 30 % menee Crytekille, ja 70 % myyjälle.

Kehittäjät voivat käyttää pelimoottoria vapaasti myös kaupallisiin peleihin, eikä niistä saaduista tuotoista tarvitse maksaa rojaltimaksuja tai muuta. Crytek muistuttaa kehittäjiä kuitenkin tutustumaan pelimoottorin lisenssiehtoihin ennen pelin kehittämistä, sillä esimerkiksi Adults Only -luokituksen ESRB:ltä saava peli on luultavasti myös lisenssisopimuksen vastainen. M-luokituksen (Euroopassa K-18) pelit ovat sen sijaan täysin ok.