Uusimmat

DarkSide-rikolliset tekivät yli 73 miljoonaa euroa yhdeksässä kuukaudessa

22.05.2021 09:10 Muropaketin toimitus

DarkSide-rikollisryhmä on tienannut Bleeping Computerin mukaan yli 73 miljoonaa euroa viimeisen yhdeksän kuukauden aikana. Rahat he ovat saaneet kiristämällä.

Kiristysohjelmia on asennettu yritysten järjestelmiin, jonka jälkeen DarkSiden takana olevat toimijat ovat kiristäneet rahaa uhkaamalla vuotaa tietoja tai sulkemalla pääsy järjestelmiin. Joskus yritykset päätyvät maksamaan.

Noin kymmenen prosenttia DarkSiden kiristysrahoista on peräisin kahdelta yritykseltä – öljyputkia rakentavalta Colonial Pipelinelta ja kemian alan yritys Brenntagilta. Tiedot ovat peräisin lohkoketjuanalyysejä tekevältä Ellipticiltä, joka analysoi 47 eri Bitcoin-lompakon siirtoja.

DarkTracer tietoturvayrityksen raportin mukaan DarkSidella on ainakin 99 uhria. Luku saattaa olla suurempikin. Ellipticin tietoihin pohjautuen keskimääräinen kiristämällä saatu rahamäärä olisi uhria kohden noin 1,55 miljoonaa euroa. Colonial Pipeline maksoi kuitenkin tiettävästi noin 4,1 miljoonaa euroa ja Brenntag noin 3,6 miljoonaa euroa.

DarkSiden operaatioihin on kuulunut kiristysohjelman kehittäjiä sekä henkilöitä, jotka ovat murtautuneet ja asentaneet ohjelmiston uhrien sisäisiin verkkoihin. DarkSide on ainakin nykyisessä muodossaan lopettanut toimintansa, koska heidän palvelimensa on takavarikoitu ja joku tuntematon taho on vienyt heidän varansa ainakin yhdestä kryptovaluuttalompakosta.

Muropaketin uusimmat