Der8auer päivitti Delid Die Mate -korkkaustyökalunsa Kaby Lake -aikaan

22.01.2017 15:29 | Muropaketin toimitus

Roman ”der8auer” Hartung on päivittänyt prosessorin lämmönlevittäjän irroittamiseen tarkoitetun työkalunsa. Delid Die Maten uusi versio tulee myyntiin 22. helmikuuta ja tukee myös Kaby Lake -prosessoreita.

Delid Die Mate 2 on valmistettu anodisoidusta mustasta alumiinista, johon on laserkaiverrettu valkoinen der8auer-logo. Se tukee kaikkia LGA 115x -kantaan asennettavia Ivy Bridge-, Haswell-, Devil’s Canyon-, Broadwell-, Skylake- ja Kaby Lake -prosessoreita.

Irrottamalla prosessorin lämmönlevittäjän ja vaihtamalla sen alla olevat valmiit lämpötahnat parempiin saavuttaa paremman lämmönjohtavuuden. Näin prosessoreita saa kellotettua kovempiin nopeuksiin pienemmällä jäähdytyksellä.

Tyypillisesti lämmönlevittäjä irroitetaan esimerkiksi käyttämällä partakoneen terää, mikä vaatii suurta huolellisuutta ja vakaata kättä, ettei samalla vahingoita itse prosessoria. Delid Die Mate 2:ssa on paitsi työkalu levittäjän irrottamiseen myös sen takaisin liimaamiseen. Se helpottaa työtä selvästi ja tuo lämmönlevittäjän tahnan vaihtamisesta saatavat edut suuremman yleisön käsiin.