Uusimmat

Digital Stormin Steam Machine maksaa $1469

11.12.2013 22:52 Ville Suvanto

Valve paljasti syyskuun lopulla Steam Machine -nimisen konseptin, joka on yrityksen omaa, Linuxiin perustuvaa SteamOS-käyttöjärjestelmää pyörittävä olohuonekäyttöön kohdistettu tietokone. Valven mukaan Steam Machine -tietokoneita tulee myyntiin useilta valmistajilta eri hintaryhmiin vuoden 2014 aikana.

Steam Machine -tietokoneita on luvassa laajalla komponenttiskaalalla ja iBuyPower julkaisi marraskuun puolella mallin, jossa on käytössä AMD:n rautaa, 500 gigatavun kiintolevy sekä WLAN- ja Bluetooth-yhteydet. 499 dollarin hintaisen laitteen mukana toimitetaan Valven Steam Controller -peliohjain. Viime viikolla Piixl puolestaan esitteli television taakse asennettavan Steam Machine -mallin, joka on saatavilla esimerkiksi Intelin Core i7 -prosessorilla ja NVIDIAn GeForce GTX Titan -näytönohjaimella. Sen hinnat alkavat tuhannesta eurosta ylöspäin.

Nyt Digital Storm on paljastanut oman höyrykoneensa, joka tullaan virallisesti esittelemään tammikuussa Las Vegasissa järjestettävässä CES-tapahtumassa. Kyseessä on raskaamman sortin kalustosta, jossa prosessoria jäähdytetään vedellä ja mahdollisuutena on käynnistää tietokone joko SteamOS:ään tai Windowsiin. Valittavana on GeForce GTX Titan -näytönohjain ja maksimissaan 700 watin virtalähde. Hinnat starttaavat 1469 dollarista ylöspäin.

Digital Storm, Steam Machine

The Verge, Digital Storm’s first Steam Machine will be a $1,469 gaming PC