DJI julkaisi erittäin vauhdikkaan FPV-kuvauskopterin – nollasta sataan kahdessa sekunnissa

04.03.2021 20:15 | Muropaketin toimitus

Jos tarvitsee jostain syystä valtavaa nopeutta kuvauskopteriltaan, sellaistakin on tarjolla. DJI julkaisi vauhdikkaalta kuulostavan droonin.

DJI FPV -kuvauskopteri kiihtyy nollasta sataan kahdessa sekunnissa, ja laitteen huippunopeus on peräti 140 kilometriä tunnissa. Kopterin mukana toimitetaan lentolasit, joiden avulla lennättäjä näkee maailman ensimmäisen persoonan näkökulmasta (FPV, First-person view).

Lennättäjä näkee kaiken kuvauskopterin silmin, joten hän pystyy ohjaamaan kopteria turvallisemmin ja tarkemmin kuin normaalisti maasta käsin ilman laseja. Tämä kuvakulma sopii erityisen hyvin taito- ja nopeuslentoon, jolloin nopeat reaktiot ja selkeä näkymä ovat tarpeen.

795 grammaa painava ja aerodynaamisesti muotoiltu DJI FPV -kuvauskopteri luo uudentyyppisen kopterikategorian. Sen ensisijainen tarkoitus on näyttävien lentovideoiden tallentaminen nopeasti ja ketterästi liikkuen. Kuvaaminen tapahtuu laadukkaaksi luvatulla RockSteady-kuvanvakaimella varustetulla 4K-videokameralla, joka tallentaa sulavaa videokuvaa 60 kuvan sekuntinopeudella ja laajalla 150 asteen näkökentällä.

Kamera osaa korjata kalansilmävääristymiä ja videota voi tallentaa myös nelinkertaisella hidastuksella täysteräväpiirtotarkkuudella 120 kuvan sekuntinopeudella. Videota voi tallentaa nyt myös H.265-muodossa aiemman H.264:n lisäksi, jolloin videot vievät vähemmän tallennuskapasiteettia.

DJI FPV -kuvauskopteri sopii sekä amatööreille että ammattilennättäjille kolmen erillisen lentotilan ansiosta, jotka on suunniteltu kaikille taitotasoille. Perustilassa kopterissa on käytössä esteentunnistimet, jotka hälyttävät lennättäjän havaituista esteistä. Kopteri osaa myös hidastaa automaattisesti.

Visuaaliset paikannusanturit ja apuvalo kopterin pohjassa helpottavat lentoonlähtöä ja laskeutumista. Kotiinpaluu onnistuu myös automaattisesti napin painalluksella tai jos lähetyssignaali katkeaa.

Edistyneisiin, uusiin turvaominaisuuksiin kuuluvat hätäjarru ja FPV-koptereissa harvinainen leijuntaominaisuus. DJI:n turvaratkaisut neuvovat lennättäjiä ilmatilan rajoituksista ja mahdollisista vaaratilanteista. Lisäksi ADS-B-vastaanotin varoittaa, jos miehitettyjä lentoaluksia on lähellä. Lentoturvallisuutta lisää myös se, että FPV-lentolaseja käytettäessä lennättäjällä on EU-säädösten mukaisesti oltava mukanaan toinen henkilö ilmatilan tarkkailijana.

DJI OcuSync 3.0 -lähetystekniikka takaa luotettavan toimivuuden, lyhyen viiveen ja pitkän käyttöetäisyyden kopterin, ohjaimen ja lentolasien välillä. Kaksoiskanavatekniikka puolestaan mahdollistaa kymmenen kilometrin toimintavarman lentoetäisyyden. Lentoaikaa yhdellä akulla on peräti 20 minuuttia, joka on todella pitkä aika FPV-kuvauskoptereille. Kopteri on lentokykyinen tuulisella säällä ja kestää enintään 39-49 kilometriä tunnissa puhaltavan tuulen.

DJI FPV -kuvauskopterin mukana toimitetaan perinteistä peliohjainta muistuttava kahdella kädellä käytettävä käsiohjain. Erikseen hankittava DJI Motion Controller on yhden käden liikkeellä ohjattava liikeohjain.

DJI FPV -kuvauskopteri tulee myyntiin välittömästi 1 399 euron kuluttajahintaan. DJI Motion Controller -liikeohjain tulee myyntiin 149 euron kuluttajahintaan. Kuvauskopterin mukana toimitetaan lentolasit, käsiohjain ja muut lennättämiseen tarvittavat tarvikkeet.

Muropaketin uusimmat