Uusimmat

DJI Matrice 350 RTK -kuvauskopteri on tarkoitettu haastavaan ammattikäyttöön

29.05.2023 22:25 Muropaketin toimitus

Vaativaan ammattikäyttöön tehty DJI Matrice 350 RTK on kuvauskopterialusta, jota voidaan hyödyntää monenlaisissa lennätys- ja kuvaustehtävissä. Kopteri sopii monipuoliseen kartoitukseen, suojelutyöhön, valvontatehtäviin ja tarkastuslentoihin niin viranomaisten kuin yritystenkin käyttöön.

DJI Matrice 350 RTK -kopterin suojaluokitusta on nostettu IP45-tasosta IP55-tasoon, jotta se kestää paremmin vaihtelevia sääolosuhteita. Lisäksi kopterin FPV-kameraa on parannettu hämärälentoja varten ja siinä on kuusisuuntainen havainnointi-, paikannus- ja esteentunnistustekniikka infrapunatunnistimen kanssa. Kopteriin voi erikseen hankkia CSM-tutkan, joka voidaan asentaa kopterin päälle. Kopteri on lentokykyinen jopa -20 asteen pakkasessa tai 50 asteen kuumuudessa.

Kopterin 55 minuutin enimmäislentoajan ja 2,7 kilogramman enimmäiskuorman ansiosta lennättäjät voivat valita monipuolisesti hyötykuormia tehtäviensä hoitamiseen. Kopterin akut on mahdollista vaihtaa nopeasti kopterin ollessa käynnissä.

Dronen kanssa käytettäviksi sopivista kameroista Zenmuse H20 on kolmella anturilla ja 23-kertaisella optisella suurennuksella varustettu 20 megapikselin kamera, jolla auton rekisterikilpikin on luettavissa jopa 500 metrin etäisyydeltä. Zenmuse H20T on neljän anturin erikoiskamera, jossa on myös 640 x 512 pisteen ja 30 hertsin lämpökuvakamera. Zenmuse H20N integroi tähtivaloanturin ja laseretäisyyssensorin zoom- ja laajakulmakameraan. Zenmuse P1 tuo kopteriin täyden kennokoon kameran, jossa on vaihdettavat kiinteän tarkennuksen objektiivit kolmeakselisessa stabiloidussa gimbaalissa. Zenmuse L1 integroi Livox Lidar -moduulin, erittäin tarkan IMU-inertiamittausyksikön ja karttakameran toisiinsa tuottamaan reaaliaikaista 3D-tietoa ympäristöstään.

Kopteriin voi liittää myös muiden valmistajien kameroita tai muita oheislaitteita, kuten kaasunilmaisimia, kaiuttimia, monispektriantureita, laskentamoduuleja. Payload SDK tukee E-Port-, SkyPort V2- ja DJI X-Port -liitäntöjä, mikä lyhentää huomattavasti hyötykuorman kehitystyön elinkaarta ja maksimoi hyötykuormien potentiaalin erilaisissa käyttötarkoituksissa.

Kopterin mukana tulee vakiona pöly- ja vesitiivis DJI RC Plus -ohjain, joka tarjoaa lennättäjälle seitsemän tuuman näytön. Kuvauskopterissa on kolmikanavainen O3 Enterprise -tiedonsiirtojärjestelmä, jolla onnistuu täysteräväpiirtoisen videokuvan lähettäminen jopa 20 kilometrin päästä. Kopterissa on myös kaksoisohjaajatoiminto, joka mahdollistaa myös uusien ohjaajien kouluttamisen helposti ja turvallisesti.

DJI Matrice 350 RTK -kuvauskopteri tulee myyntiin toukokuussa yhdessä kahden TB65-akun ja BS65-latausaseman kanssa 13 990 euron hinnalla. DJI Zenmuse H20- ja DJI Zenmuse H20T -kopterikamerat ovat myynnissä 4 690 ja 11 990 euron hintalapuilla. DJI Zenmuse H20N-, DJI Zenmuse P1- ja DJI Zenmuse L1 -kopterikamerat ovat myynnissä 14 990-, 5 490- ja 12 790 euron hinnoin.