Uusimmat

DJI:n uusi kuvauskopteri lupaa mullistaa alan, jolla teknologiset innovaatiot eivät ole vielä liian yleisiä

08.12.2022 11:22 Muropaketin toimitus

DJI on esitellyt kartoitus- ja maatalouskäyttöön suunnatun Mavic 3M -kuvauskopterin, jonka kaksoiskameralla voidaan analysoida viljelymaiden laatua kustannustehokkaasti.

Vaikka maanviljelyn perusteet ovat säilyneet samoina vuosituhansia, uudet teknologiset innovaatiot ja kehittyneet työkalut ovat mahdollistaneet entistäkin paremman tavan viljellä maata. Esimerkiksi täsmäviljelyä voidaan tehdä entistäkin paremmin analysoimalla viljelymaata ilmasta käsin.

DJI Mavic 3 Multispectral eli DJI Mavic 3M on erikoisvarusteltu kuvauskopteri, joka on varustettu kaksitoimisella erikoiskameralla, jolla viljelyaluetta voidaan analysoida tavallisen kuvauksen lisäksi multispektrikuvauksella. Maatalouden lisäksi kuvauskopteria voidaan hyödyntää ympäristön tarkkailussa myös vesistöillä ja asutusalueilla. Kopterilla voidaan esimerkiksi tehdä tiedustelulentoja vesistöjen rehevöitymisen arvioimisessa sekä tutkia metsäalueiden ja aukeiden maastojen tuholaistilannetta.

Kopterin nelilinssinen multispektrikamera kykenee kuvaamaan värejä, joita ihmissilmä ei havaitse. Kamera kykenee viiden megapikselin kuvaustarkkuuteen vihreän, punaisen ja lähipunaisen (NIR) aallonpituuksilla. Kopterissa on myös 20 megapikselin laajakuvakamera 4/3 tuuman CMOS-kennolla normaaliin kuvaamiseen. Mekaaninen suljin ehkäisee liikkeen aiheuttamaa epäterävyyttä ja tukee nopeaa 0,7 sekunnin intervallikuvausta. Näitä kahta kameraa yhdistämällä kopterikuvauksella voidaan saada tietoa maaperän ja kasvien tilasta.

Jopa 43 minuutin lentoajan ansiosta kopteri voi kartoittaa jopa kahden neliökilometrin alueen yhdellä lennolla. Kuvauskopterin ja ohjaimen välinen langaton O3-yhteys mahdollistaa useiden lähetys- ja vastaanottosignaalien ansiosta jopa 15 kilometrin kantaman. Hintaa Mavic 3M -kopterilla on 4995 euroa.