Uusimmat

Dyson paljasti salaisen kehitysprojektinsa – auttavat robotit tulossa koteihin?

29.05.2022 21:19 Muropaketin toimitus

Dysonin kehitysprojekti kuulostaa tieteiselokuvalta, mutta on täyttä totta. Yritys on kehittänyt salassa kotirobotteja.

Dysonin mukaan heillä on kokonainen osasto, joka kehittää kotitöitä tekeviä robottien prototyyppejä. Ne voivat esimerkiksi liikutella astioita ja imuroida istuintyynyjä.

Monet Dysonin robotit ovat robottikäsivarsia, jotka ovat erikoistuneet tiettyihin kotitöihin, kuten siivoamiseen. Yksi vaikutti olevan suunniteltu kartoittamaan nojatuoli yksityiskohtaisesti, jonka jälkeen se imuroi istuintyynyt. Toinen robotti laittoi astioita pois ja kuivaustelineeseen, ja toinen tarttui nallekarhuun, oletettavasti siivoten lapsen sotkuja.

Dyson esitteli myös ”Havaintolaboratorion”, joka keskittyy robottinäköjärjestelmiin. Siellä robotteja kehitetään ympäristönsä ja ihmisten kartoittamiseen ja havaitsemiseen antureilla, kameroilla ja lämpökuvausjärjestelmillä.

– Roboteissa, kuten myös puettavissa laitteissa on sellainen seikka, että ne ovat Dysonin tulevaisuus, yrityksen johtava insinööri Jake Dyson sanoi.

Dyson rekrytoi projektiin lisää henkilöitä ja etsii noin 700 insinööriä kehittämään robotteja. Rekrytointiprojekti on yksi syy sille, miksi Dyson päätti esitellä Wiltshiressa, Britanniassa sijaitsevan salaisen laboratorionsa. Alla Dysonin video.