Uusimmat

EKWB:lta laite nestejäähdytyksen ohjaamiseen

07.12.2013 22:04 Sampsa Kurri

Slovenialainen EK Water Blocks on keskittänyt osaamisensa nestejäähdytystuotteisiin ja se tuo markkinoille tiuhaan tahtiin jäähdytysblokkeja uusille näytönohjaimille. Nyt yritys on esitellyt 12 kuukautta työn alla olleen EK-Ascendacy-tuotteen, joka on nestejäähdytyskäyttöön suunnattu ohjausyksikkö.

EK-Ascendacy rakentuu piirilevystä, jossa olevia mosfet-piirejä jäähdytetään kuparisella vesiblokilla. Kuusipinnisellä PCI Express -virtaliittimellä varustettu laite kykenee maksimissaan 150 watin tehonsyöttöön ja sillä onnistuu nestepumpun ohjaaminen. Lisäksi siihen voi liittää kahdeksan nelipinnistä PWM-ohjattua tai kolmepinnistä DC-tuuletinta, virtausmittarin sekä kymmenen NTC-lämpöanturia.

Laitetta voi ohjata ja tarkkailla Windows-käyttöjärjestelmissä toimivalla ohjelmalla, mutta vaihtoehtoisesti se osaa toimia myös itsenäisesti ilman erillistä ohjelmaa. CPUID-ohjelmaa tukeva ohjelma tukee lokikirjausta ja pelkistetyn käyttöliittymän omaavasta ohjelmasta voi tarkkailla tuulettimien pyörimisnopeuksia ja pumpun virtausnopeutta. Toimintaa voi säätää kolmen valmiin profiilin, Silentin, Balancedin ja Extremen, avulla ja lisäksi käytössä on muokattavissa olevia profiileja.

EK-Ascendacy saapuu myyntiin maaliskuun alussa karsittuna versiona, mutta sen hinnasta ei ole toistaiseksi tietoa. Myöhemmin saatavilla tulee versio, joka asentuu 5,25″-asemapaikkaan ja käytössä on LCD-näyttö.

EK Water Blocks, Lehdistötiedote