Uusimmat

Elon Musk on tosissaan tekoälyrobottinsa kanssa – voi ohittaa liiketoiminnassa ajoneuvot

06.02.2022 11:35 Muropaketin toimitus

Elon Muskilla on usein tavallista liikemiestä hurjempia tavoitteita, ja näin tälläkin kertaa. Musk esitteli viime vuonna tekoälyrobotin, ja hän kertoi siitä nyt lisää.

Musk sanoi viime vuonna AI Day -tapahtumassa, että käy järkeen tuoda kaikki Teslan tietämys navigoinnista, neuroverkoista ja tekoälystä humanoidin näköiseen robottiin. Hän sanoi niin ikään, että robotti voi kulkea itsenäisesti ihmisten maailmassa, ja että se on turvallinen. Robotti painaa vajaat 57 kiloa, se kävelee kahdeksan kilometriä tunnissa ja sen kasvoina toimii näyttö.

Musk kertoi nyt lisää tästä Tesla Botista, joka vaikuttaa saaneen koodinimen Optimus. Teknologiaguru uskoi robotin voivan lopulta olla merkittävämpi liiketoiminnan osa-alue kuin ajoneuvot. Hän kertoi niin ikään, että sitä  todennäköisesti käytettäisiin Teslalla ”osien siirtämiseen tehtaalla tai jotain vastaavaa”. Musk sanoi robotin olevan kärkisijalla tuotekehityksessä tänä vuonna.

Musk tuumi myös, että ”talouden perusta on työ”. Hän mietti, mitä tapahtuu kun työvoimapulaa ei robottien vuoksi enää ole. Musk ei olekaan varma, mitä talous edes tarkoittaa siinä vaiheessa. Musk paljasti niin ikään, että Tesla ei esittele uusia ajoneuvomalleja vuonna 2022, koska se keskittyy ylläpitämään nykyisten malliensa tuotantoa – odotetusta Cybertruckistakaan ei tullut lisätietoja.