UUSIMMAT

Elon Muskilla jälleen uusi tuote kehitteillä – Tesla Bot on kuin Will Smithin elokuvasta

20.08.2021 20:55 | Muropaketin toimitus

Sähköautoistaan tunnetulla Teslalla on hurjalta kuulostava projekti työn alla. Yrityksen toimitusjohtaja kertoi siitä AI Day -tapahtumassa.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk haluaa tuoda markkinoille robotin nimeltään Tesla Bot. Siitä saattaa ulkonäöllisesti tulla mieleen vaikkapa Will Smithin elokuva I, Robot (2004).

Musk huomautti, että heidän autonsa ovat jo kuin robotteja renkaiden päällä.

– Jos mietit, mitä teemme autojen kanssa, Tesla on epäilemättä maailman suurin robotiikkayritys, sillä automme ovat kuin puolittain tietoisia robotteja renkaiden päällä, Musk sanoi AI Day -tapahtumassa.

Muskin mielestä käy järkeen tuoda kaikki Teslan tietämys esimerkiksi navigoinnista, neuroverkoista ja tekoälystä humanoidin näköiseen robottiin, joka voi kulkea itsenäisesti ihmisille rakennetussa maailmassa. Teknologiaguru vaikuttaa huomioineen myös robottien mahdolliset maailmanvalloitussuunnitelmat, sillä robotti kehitetään turvalliseksi ihmisille. Sitä pääsee juoksemaan karkuun ja sen voi voittaa helposti kamppailussa.

Muskilla oli kertoa myös teknisiä tietoja. Robotti painaa vajaat 57 kiloa, se kävelee 8 kilometriä tunnissa ja sen kasvoina toimii näyttö.

Robotti voisi Muskin kaavailuissa tehdä suuren osan ihmisten arkisista askareista – kuten ruokakaupassa käymisen. Hän antoi myös ymmärtää, että tulevaisuudessa ihmisille täytyy maksaa perustuloa, kunhan robotit yleistyvät.