Uusimmat

Emolevyvalmistajien markkinaosuudet Suomessa Q1/2011

19.05.2011 12:45 Sampsa Kurri

Suomalaisilta maahantuojilta kerättyjen emolevyjen toimitusmäärien mukaan Asuksen markkinaosuus Suomessa oli tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 62 %. Suuri osuus on hyvin pitkälle seurausta Asuksen Ruotsissa sijaitsevasta toimistosta, joka hoitaa ja keskittyy Pohjoismaiden markkinoihin sekä vajaasta kymmenestä Suomessa toimivasta työntekijästä. Muiden emolevyvalmistajien Suomen myyntiä ja markkinointia johdetaan Hollannista tai Saksasta tai suoraan Taiwanista käsin.

  1. Asus 62 %
  2. ASRock 17 %
  3. MSI 8 %
  4. Gigabyte 7 %
  5. Intel 6 %

Toiseksi suurimmaksi emolevyvalmistajaksi on noussut ASRock, jonka osuus emolevyjen toimituksista Suomessa oli alkuvuonna 17 %. Viime vuosikymmenen suuret nimet MSI ja Gigabyte ovat tipahtaneet markkinaosuudellaan alle 10 prosenttiin. Legendaarinen Abit lopetti puolestaan toimintansa jo muutamia vuosia sitten. Intelin omien emolevyjen osuus on Suomessa kuusi prosenttia.

Kerro kommenteissa oma mielipiteesi ja näkemyksesi, miltä emolevyvalmistajien markkinaosuudet Suomessa kuulostavat. Onko MSI ja Gigabyte menettämässä otettaan Suomen markkinoista? Pärjääkö ASRock hinnalla vai laadulla?