Emulaattori virittää Firefoxista 3DNES-konsolin

10.03.2016 16:33 Petrus Laine

3DNES

Olemme uutisoineet Muropaketissa viime aikoina Windows 95:n ja muiden käyttöjärjestelmien ajamisesta selaimen välityksellä. Tällä kertaa vuorossa on hieman erilainen emulaattori: Klassisia NES-pelejä 3D:ksi muuttava 3DNES.

3DNES:n takana on vietnamilainen Trần Vũ Trúc. Trúcin rakentama emulaattori käyttää hyväkseen Unityn WebGL-tukea. Teoriassa emulaattorin pitäisi toimia minkä tahansa NES-pelin kanssa, kunhan käyttäjä pystyy lähettämään verkkosivuille sopivan pelin levykuvan. Käytännössä jo videoista näkyy, että tulokset 3D-muunnoksen suhteen ovat hyvinkin vaihtelevia. Yhtä kaikki, pelit ja kontrollit toimivat normaalisti, jonka lisäksi kuvakulmaa voi käännellä ja zoomailla hiiren avulla.

Allekirjoittaneen kokemukset emulaattorin parissa jäivät hyvinkin laihoiksi. Vain Firefoxilla toimiva emulaattori kaatui joka kerta, kun sillä yritti ladata ulkopuolisesta lähteestä jotain pelikuvaa. Oletuspelikuvalla emulaattori toimi, vaikka saikin Firefoxin lopettamaan vastaamisen latausvaiheessa. Valitettavasti 3D-muunnoksen laatu ja grafiikka muutoinkin oli varsin buginen oletuspelillä.

Kotakun artikkelissa pääsee tutustumaan emulaattorin mahdollisuuksiin kivuttomasti lukuisten YouTube-videoiden muodossa. 3DNES-sivusto puolestaan tarjoaa mahdollisuuden kokeilla itse emulaattoria.