Uusimmat

Ensimmäiset arviot koronaviruksen vaikutuksista komponenttivalmistajien taloustilanteeseen julki

18.03.2020 15:11 Muropaketin toimitus

DigiTimesin uutisointi kertoo synkän kuvan komponenttivalmistajien tilanteesta koronavirusepidemian kanssa. 

Koronavirus hidasti tuotantoa, vähensi suuresti kysyntää Aasian markkinoilla ja vaikeutti valmiiden tuotteiden kuljetusta kuluttajille meriteitse. Tämä iskee luonnollisesti kovaa yritysten talouteen, ja kesän odotetaan olevan alan teollisuudelle myyntimäärien puolesta ennätyshuono. Kiinan markkinoilla kysyntä putosi 50 prosenttia ja sen odotetaan lähtevän kasvuun aikaisintaan heinäkuussa.

Yleensä etenkin vuoden kolmas neljännes on ollut markkinoilla aktiivista aikaa, sillä viime vuosina monet uudet komponentit ovat tulleet saataville juuri silloin. Näin oli määrä tapahtua tänäkin vuonna, mutta nyt AMD:n, Intelin ja Nvidian kaikkien uskotaan jäävän tavoitteistaan merkittävästi. Jos komponenttien kysyntä laahaa pidempään kuin tuotantokapasiteetti, voivat kuluttajahinnat laskea hieman.

Toisaalta heikon kysynnän jatkuminen tulee todennäköisesti viivästyttämään uusien komponenttien julkaisuja. Nvidia vaikuttaa ainakin lykkäävänsä alunperin GTC-tapahtumaan suunniteltuja julkistuksia myöhemmälle. DigiTimesin uutisointi perustuu alan sisäpiirilähteisiin, jota siteerasi esimerkiksi Tom’s Hardware.