Uusimmat

Ensimmäiset Radeon RX 480 4 Gt -mallit on varustettu todellisuudessa 8 Gt:n muistilla

05.07.2016 18:03 Petrus Laine

480-09

AMD:n Radeon RX 480 -näytönohjaimesta saapui markkinoille sekä neljän että kahdeksan gigatavun muistilla varustettuja versioita. Arvostelijoille lähetettiin kuitenkin vain 8 Gt:n versioita, sekä BIOS, jolla muistikellot asettuvat matalammalle ja puolet muististeista voidaan disabloida.

Nyt useista lähteistä on varmistunut, että ainakin ensimmäiset myyntikappaleet 4 Gt:n Radeon RX 480 -näytönohjaimista on varustettu 8 Gt:n muisteilla. Ne ovat siis BIOSia lukuunottamatta täysin identtisiä 8 Gt:n veljiensä kanssa, käyttäen samoja 8 Gb/s:n nopeudelle sertifioituja Samsungin GDDR5-muisteja. Toistaiseksi yksikään taho ei ole vielä raportoinut, onnistuuko näytönohjaimen käyttämättömän muistin käyttöönotto yksinkertaisella BIOSin päivityksellä, mutta mahdollisuudet siihen ovat olemassa. Ainakin WCCFTech-sivusto on ilmoittanut testaavansa asiaa XFX:n Radeon RX 480 4 Gt -jälleenmyyntiversiolla.

Spekulaatioiden mukaan AMD:llä ei yksinkertaisesti ollut valmiina kyllin paljoa 4 Gt:n malleja hitaammin ja pienemmin muistein, jonka vuoksi aluksi 4 Gt:n mallit ovat todellisuudessa 8 Gt:n malleja. Todellisten 4 Gt:n mallien odotetaan kuitenkin saapuvan markkinoille lähiaikoina, joten mikäli muistin käyttöönotto onnistuu BIOSin päivityksellä, tulee käyttäjille kiire hankkia ensimmäisistä eristä itselleen sopiva näytönohjain.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat