Uusimmat

Ensimmäiset tiedot kannettaviin tarkoitetusta Pascal-GeForcesta

10.06.2016 15:32 Petrus Laine

Toistaiseksi nimeämätön mobiili-GeForce

Aiemmin on huhuttu, että NVIDIA toisi kannettaviin tietokoneisiin ydinkonfiguraatioiltaan täysin vastaavat GeForce 10 -sarjan mallit, kuin työpöydillekin. Esimerkiksi GTX 1080M olisi silloin varustettu täydellä GP104-grafiikkapiirillä.

AnandTechin keskustelualueiden käyttäjä Head1985 on löytänyt nyt ensimmäiset tiedot ainakin yhdestä tulevasta mobiili-Pascalista, joka saattaa kumota aiemmat huhut. Kyseessä on toistaiseksi nimeämätön mobiili-GeForce asennettuna Clevon P775DM2-G -kannettavaan. Kannettavasta oltiin saatu napattua kuva, kun ruudulla näkyi NVIDIAn GeForce-ohjauspaneelin järjestelmätiedot.

Järjestelmätietojen mukaan kannettavasta löytyvässä näytönohjaimessa on käytössä 2048 CUDA-ydintä, mikä ei täsmää kummankaan jo julkaistun GeForce 10 -sarjan konfiguraatioon. Käytännössä se jättää vaihtoehdoiksi mahdollisen GeForce GTX 1070 Ti -mallin, tai vaihtoehtoisesti mobiili-Pascalit eivät käytä täysiä piirejä työpöytäversioiden tavoin ja kyseessä olisi GTX 1080M. Kannettavan grafiikkapiirin kellotaajuus on kuvan mukaan 1442 MHz, ja muistikellotaajuus 8008 MHz, mikä voi viitata joko täysillä kellotaajuuksilla toimivaan GDDR5-muistiin tai alikellotettuun GDDR5X-muistiin.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat