UUSIMMAT

Ensituntumat Kaikki laitteet yksillä kuulokkeilla? Uudet langattomat Logitech G Astro A30 -kuulokkeet pääsevät ainakin lähelle

21.09.2022 19:15 Kai Taipale

Useimmat pelikuulokkeista ovat tyyliltään tekniikkaorientoituneita, mutta Logitechin tallissa Astrolle on annettu mahdollisuus luoda erilaista tyyliään. Logitech G Astro A30 -kuulokkeet edustavatkin tyyliteltyä mallia, samalla ne toimivat todella monen laitteen kanssa yhteen, myös Xboxin ja Playstation.

Tyylittelystä hyvä esimerkki ovat kuulokkeiden ulkokuoret, jotka ovat neliskanttiselta osaltaan vaihdettavissa, ja myös laitteen hallintavaihtoehtoja voi muokata sovelluksen kautta. Perusvärivaihtoehdot ovat tummansininen ja valkoinen.

Ehkä tyyliäkin kovempi juttu on Astro A30 -kuulokkeissa on mahdollisuus käyttää niitä useampien laitteiden kanssa. Valmistaja ilmoitti Logi Play -tapahtumassa, että kuulokkeet toimivat yhteen niin PlayStation 4-, PlayStation 5-, Xbox One-, Xbox Series X/S-, Nintendo Switch-, PC-, iOS- ja Android -laitteiden kanssa. Kattavuus on siis poikkeuksellisen hyvä.

Langattomat yhteyden hoituvat ensisijaisesti Logitechin oman Lightspeed-tekniikan avulla, jotta viiveet ovat minimoitavissa, mutta tarvittaessa kuulokkeet kytkeytyvät myös joko Bluetoothin tai 3,5 millimetrin stereoliitännän kautta.

Kuulokkeiden varsimikrofoni on irrotettavaa mallia, mutta kuulokkeissa on myös yhdysrakenteinen mikrofoni esimerkiksi liikkuvaan käyttöä ajatellen. Jälkimmäistä ajatellen kuulokekupit kääntyvät tasaiseen asentoon.

Kuulokkeissa on 40 millimetrin kuuloke-elementit, joiden taajuusalueeksi ilmoitetaan 20 – 20 000 hertsiä. Kuulokkeet ladataan USB-C-liitännän kautta ja akkukestoksi kerrotaan 43 tuntia. Langaton kantama on puolestaan 15 metriä.

Miltä sitten nämä uudet kuulokkeet vaikuttavat? Muropaketti tutustui uutuusmalliin Logi Play -tapahtumassa.

Ihan ensimmäinen vaikutelma on pelikäyttöön aivan mukiinmenevä. Kuulokkeet ovat puristusvoimaltaan miellyttävät, eikä säätämisessä ollut valittamista. Äänimaailma oli vahvasti mataliin ääniin kallellaan, ja diskantti jäi demotilanteessa jopa lievästi verhoutuneeksi. Samassa tilassa oli Lightspeed-tekniikkaan hyödyntäviä malleja lukuisia, mikä saattoi olla syynä satunnaiseen pätkimiseen Xbox-konsoliin kytketyssä testikappaleessa. Kohtuullisen lämpimissä oloissa myös materiaalit tuntuivat vähän hiostavan puoleisilta, mutta olosuhteita voi pitää vähän ehkä turhankin vaativina.

Kuulokkeiden ja varsimikrofonin lisäksi pakkauksessa on myös Lightspeed-lähetin, 3,5 millimetrin kaapeli, latauskaapeli ja suojakotelo. Myyntiin Logitech G Astro A30 -kuulokkeet tulevat lokakuun aikana. Hintaa niillä on 249 euroa. Istuvuutta, monipuolisuutta ja omanlaistansa tyyliä arvostavat voivat hyvinkin löytää tästä kuulokkeesta oman suosikkinsa, mutta pelkkään mediakäyttöön äänimaailma voi osoittautua turhan värittyneeksi.