Erillinen virtalähde näytönohjaimille

05.03.2006 00:00 |

NVIDIA SLI- ja ATI CrossFire -kokoonpanoissa kahden näytönohjaimen tehonkulutus näyttelee merkittävää osaa koko laitteiston tehonkulutuksesta. Näytönohjainten yksistään haukatessa pahimmillaan yli 200 wattia tehoa, myös virtalähteet ovat kokeneet täysin uudet vaatimustasot. Uuden usean sadan watin virtalähteen hankinta ei ole kuitenkaan halpa päivitys, joten Thermaltake on tuonut markkinoille toisenlaisen vaihtoehdon.

Thermaltaken uusin 250 wattinen Purepower Power Express -virtalähde on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan näytönohjaimille ja sen kiinnitys tapahtuu kotelon 5,25″-paikkaan. Virtalähteessä on kaksi kuusipinnistä PCI Express -liitintä näytönohjainten lisävirtaliittimiin sekä erillinen adapterikaapeli, joka asennetaan emolevyn ATX-liittimen ja normaalin virtalähteen ATX-kaapelin väliin. Adapterin avulla Thermaltaken näytönohjainvirtalähde käynnistyy muun laitteiston kanssa samaan aikaan. Thermaltake Purepower Power Expressiä jäähdyttää 40 millimetrin tuuletin, jonka kierrosnopeus säätyy rasitusasteen mukaan ja 2000 kierroksen minuuttivauhdilla se meluaa 20 desibelin verran.

Valitettavasti Thermaltake ei ole toistaiseksi ilmoittanut Purepower Power Express 250 W:n ohjehintaa eikä saatavuutta. Odotettavaa kuitenkin on, että tuote saapuu markkinoille lähitulevaisuudessa.

Thermaltake, Lehdistötiedote