UUSIMMAT

EU varoittaa Twitterin ostanutta Elon Muskia – Moderaattoreita tarvitaan jatkossakin

27.04.2022 15:20 Muropaketin toimitus

Euroopan unionin sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton muistutti Twitterissä, että EU:n säännöt koskevat myös Elon Muskia.

Elon Musk ja Twitter pääsivät aiemmin yksimielisyyteen kaupasta, jonka myötä Musk ostaa palvelun 44 miljardilla dollarilla. Musk ei ole vielä tarkentanut, millaisi suunnitelmia hänellä on palvelua varten, mutta Musk tunnetaan suurena laajan sananvapauden kannattajana.

Nyt Breton on todennut Twitterissä, että EU:n digipalvelusäädös asettaa raamit sille, kuinka vapaata keskustelu internetissä voi olla. Suurilla alustoilla, kuten Twitterillä, täytyy olla riittävä määrä moderaattoreita, jotka ymmärtävät niiden maiden kieliä, joissa palvelu on käytettävissä.

Breton kertoi Financial Timesille, että Twitterin täytyy tehdä lisää töitä muun muassa vihapuheen ja häirinnän estämiseksi alustalla. Mikäli Twitter ei noudattaisi EU:n säädöksiä, voidaan Twitteriä voidaan sakottaa summalla joka vastaa kuutta prosenttia palvelun tuloista. Pahimmillaan koko palvelu voidaan kieltää Euroopassa.