EU:lle valitus Microsoftista – syynä Teams-videoneuvottelusovelluksen tuputtaminen asiakkaille

28.07.2020 13:25 | Muropaketin toimitus

Yritysten sisäiseen viestintään sovellustaan tarjoava Slack Technologies on tehnyt Microsoftista valituksen Euroopan komissiolle. Syynä on Microsoftin Teams-sovellus.

Slack Technologies valitti Euroopan komissiolle, että Microsoft käyttää määräävää markkina-asemaansa tyrehdyttääkseen kilpailun. Heidän mielestään Microsoftin toiminta on yrityksille oikeudenmukaisuutta ja tasapuolisuutta takaavan EU:n kilpailulainsäädännön vastaista.

– Microsoft on laittomasti sitonut Teams-tuotteensa sen markkinoita hallitsevaan Office-ohjelmistopakettiin, pakottaa asentamaan sen miljoonille, estää poistamisen ja piilottaa todellisen hinnan yritysasiakkailta, Slack Technologies perusteli valitustaan.

Microsoft puolestaan tiedotti, että se aikoo toimittaa lisätietoja Euroopan komissiolle ja vastata kaikkiin kysymyksiin.

Sekä Slack että Teams-sovellukset pyrkivät samoille apajille – niiden avulla yritysten työntekijät voivat esimerkiksi järjestää videoneuvotteluita. Slack Technologiesin toimitusjohtaja Stewart Butterfield on kritisoinut Microsoftia useita kertoja aiemminkin. Hänen mukaansa Microsoft on myös paisutellut Teamsin käyttäjämääriä.

Microsoft julkaisi Teamsin kolme vuotta sitten, jonka jälkeen se on saavuttanut tiettävästi 75 miljoonaa käyttäjää. Yritysjätti sanoi viime viikolla, että käyttäjämäärä lisääntyi 31 miljoonalla viime kuussa. Slack on puolestaan ollut tarjolla vuodesta 2015 saakka ja sillä oli viime lokakuussa 12 miljoonaa käyttäjää. Määrän voisi olettaa nousseen koronaviruspandemian aikana.