EVGA esitteli jälleen mekaanista Z10-pelinäppäimistöään

12.01.2018 19:17 | Muropaketin toimitus

EVGA kaivoi Z10-pelinäppäimistön uudestaan esille CES 2018 -messuille. Vuodesta 2015 asti kehitysputkessa ollut näppäimistö ei saanut vieläkään vahvistusta toimitusten alkamiseen tai hinnoitteluun.

Oheislaitemarkkinoilla on jo aiemmin nähty EVGA:n valmistamia hiiriä. Seuraava askel on näppäimistöt. Mekaanisessa Z10-pelinäppäimistössä on vaihtoehtoina Kailhin punaiset tai ruskeat kytkimet. Perusnäppäinten lisäksi näppäimistön vasempaan laitaan on sijoitettu viisi lisänäppäintä makroja varten. Nuolinäppäinten yhteyteen on lisätty kaksi makrokäyttöön suunnattua lisänäppäintä. Numeronäppäimistön yläpuolelle taasen lisätty multimedianäppäimet.

Näppäimistössä on punainen taustavalaistus jonka säätämiseen näppäimistöstä löytyy oma kytkimensä. Äänenvoimakkuutta pystyy muokkaamaan sopivaksi oikeaan ylälaitaan sijoitetulla kytkimellä. Näppäimistön mukana tulee rannetuki, jossa on magneettikiinnitys itse näppäimistöön.

Selkeä poikkeavuus nykyisiin mekaanisiin näppäimistöihin verrattuna on Z10-pelinäppäimistön ylälaidasta löytyvä LCD-näyttö. Vastaavia ratkaisuja on nähty aiemmin esimerkiksi Logitechilla. Näytön toiminnoista ei vielä kerrottu tarkemmin. Tässä vaiheessa Z10-pelinäppäimistön saatavuudesta ja hinnoittelusta ei myöskään ole vahvistettua tietoa. Eikä ihme, sillä ensimmäisen kerran näppäimistöä väläyteltiin jo vuonna 2015. Tuon jälkeen näppäimistö nousi pinnalle jälleen viime kesänä, kun EVGA:n työntekijä twiittasi kuvan näppäimistöstä. Kehityskaaren aikana esimerkiksi ääni- ja valosäätimet ovat vaihtuneet rullista perinteisemmiksi kytkimiksi.