Uusimmat

GeForce GTX 1080 FTW:n lämpöongelmien huipennus: näytönohjaimen liekit videolle

03.11.2016 11:55 Muropaketin toimitus

EVGA GeForce GTX 1080 syttyy tuleen

EVGA:n GeForce GTX 1070- ja GTX 1080 FTW -näytönohjainten lämpöongelmat ovat johtaneet pahimmillaan virransyötön palamiseen.

Moinen tapahtuma on saatu myös videolle, ja vielä hyvin erikoisissa olosuhteissa.

Virransyötön syttymisen videolle saanut Michael Duncan antoi WCCFtech-sivustolle haastattelun, jossa hän kertoi palamiseen johtavan tapahtumaketjun kokonaisuudessaan. Duncanin mukaan näytönohjain toimi normaalisti noin kuukauden ajan, kunnes yhtenä päivänä tietokone kieltäytyi käynnistymästä. Duncan kokeili tietokoneen osia yksi kerrallaan, ja sai siihen lopulta eloa jättämällä näytönohjaimen lisävirtaliittimet kytkemättä.

Tietokone käynnistyi, ja näytönohjain sen mukana, mutta valitettavasti kyseinen käynnistys päättyi näytönohjaimen osalta nopeasti liekkeihin.

Erittäin poikkeuksellisen tapahtumasta tekee se fakta, että tyypillisesti näytönohjaimet kieltäytyvät käynnistymästä ilman lisävirtaliittimiä. Ilmeisesti EVGA on todennut tämän varotoimen tarpeettomaksi tai sitten jo valmiiksi käytännössä kuollut virransyöttö yksinkertaisesti ohitti tarkastukset.

Duncanin mukaan EVGA:n takuuosasto hoiti asian esimerkillisesti, ja korvasi näytönohjaimen uudella vastaavalla nopealla aikataululla.