EVGA ja Palit julkaisivat uudet GDDR6-muistilliset GeForce GTX 1650 -näytönohjaimet

07.04.2020 12:09 | Muropaketin toimitus

EVGA:n mallistoon kuuluu kaksi uutta näytönohjainmallia. Palitin julkistus sisältää niin ikään kaksi näytönohjainta.

Päivitettyjen GeForce GTX 1650 -näytönohjainten julkistushuumaan liittyivät myös EVGA ja Palit. Tällä kertaa EVGA lähtee kilpailuun tavallista vaatimattomammin kahdella näytönohjaimella. Palitilla ensimmäiseen aaltoon kuuluu kaksi näytönohjainmallia, joista toinen on perusmalli ja toinen tehdasylikellotettu OC-malli.

EVGA:n näytönohjaimissa korkeammat kellotaajuudet löytyvät GeForce GTX 1650 SC Ultra Gaming -mallista. Siinä grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on 1710 megahertsiä. GeForce GTX 1650 SC Ultra Black Gaming -mallissa boost-kellotaajuus on aavistuksen referenssiä korkeampi, eli 1605 megahertsiä. GDDR6-muistin tehollinen kellotaajuus on molemmissa 12 Gbps. Molemmat näytönohjaimet ovat varustettu kahden tuulettimen jäähdytysratkaisulla ja täten vievät korkeutensa puolesta kaksi lisäkorttipaikkaa.

Kirjoitushetkellä ainoastaan SC Ultra Gaming -mallin toimitukset ovat alkaneet. Sen normaalihinta on 179,99 dollaria, mutta kirjoitushetkellä voimassa oli tarjoushinta, eli 159,99 dollaria. Suoraan euroiksi muutettuna hinta on noin 148 euroa.

Palitin kohdalla ensimmäiset uudet näytönohjaimet saatiin GP-sarjaan. GeForce GTX 1650 GP -malli noudattaa tunnollisesti referenssikellotaajuuksia. Grafiikkapiirin peruskellotaajuus on 1410 megahertsiä ja boost-kellotaajuus 1590 megahertsiä. Tehdasylikellotetussa OC-versiossa boost-kellotaajuus nousee 1725 megahertsiin. Muilta osin näytönohjaimet ovat keskenään identtisiä. Näyttöjä varten kummastakin kortista löytyy yksi HDMI 2.0b -liitäntä ja kaksi DisplayPort 1.4a -liitäntää. Lisävirran tarpeesta huolehditaan kummassakin tapauksessa yhdellä 6-pinnisellä lisävirtaliitännällä.

Palit ei ole vahvistanut uusien näytönohjainten hinnoittelua tai saatavuutta.