UUSIMMAT

EVGA ja Zotac julkaisivat GeForce RTX 3060 Ti -näytönohjaimensa

04.12.2020 08:43 | Muropaketin toimitus

Julkaisun myötä markkinoille saadaan kummaltakin valmistajalta kaksi näytönohjainmallia. EVGA:n näytönohjaimet löytyvät FTW3- ja XC-sarjoista. Zotacin näytönohjaimet löytyvät Twin Edge -sarjasta.

GeForce RTX 3060 Ti -näytönohjainten julkaisuvyöry jatkuu, sillä EVGA ja Zotac paljastivat omat korttinsa. Kattaus on selvästi maltillisempi kuin kilpailijoilla. Molemmat valmistajat julkaisivat kaksi näytönohjainta.

EVGA:n julkaisukaksikon järeämpi malli on GeForce RTX 3060 Ti FTW3 Ultra Gaming. Tuttuun tyyliin näytönohjain on varustettu jäähdytysratkaisulla, josta löytyy kolme tuuletinta. Jäähdytysratkaisu ei ole kuitenkaan raskaimmasta päästä, sillä se vie vain 2,2 lisäkorttipaikkaa. Jäähdytysratkaisun turvin grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on kammettu 1800 megahertsiin. Lisävirtaa kortille järjestetään kahden 8-pinnisen lisävirtaliitännän kautta.

GeForce RTX 3060 Ti XC Gaming -näytönohjain on kompaktimpi. Siitä löytyy kahden tuulettimen jäähdytysratkaisu ja se vie korkeutensa puolesta kaksi lisäkorttipaikkaa. Leveydeltään näytönohjain on 110 millimetriä ja pituudeltaan 201,8 millimetriä. Grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on aavistuksen referenssiä korkeampi, eli 1710 megahertsiä. Näytönohjaimen virrantarpeen saa tyydytettyä yhdellä 8-pinnisellä lisävirtaliittimellä.

Zotacin kattaus on vielä hillitympi. Mallisto käsittää ainoastaan GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge -mallin ja tehdasylikellotetun OC-version. Näytönohjaimista löytyy sarjalle ominainen kahden tuulettimen jäähdytysratkaisu. Ulkoisesti molemmat näytönohjaimet ovat identtisiä. Ero löytyykin OC-version kellotaajuudesta. Mallista riippumatta ulkomitat ovat 222,1 x 115,6 x 38,2 mm vieden ainoastaan kaksi lisäkorttipaikkaa. Perusversio noudattaa kellotaajuuksissaan referenssiä, eli grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on 1665 megahertsiä. OC-versiossa boost-kellotaajuus on 30 megahertsiä korkeampi, eli 1695 megahertsiä. Kummassakin tapauksessa lisävirran tarve hoituu yhdellä 8-pinnisellä lisävirtaliittimellä.

Näytönohjainten toimitukset ovat alkaneet kummallakin valmistajalla. Kirjoitushetkellä ainoastaan Zotacin näytönohjaimia oli listattuna kotimaisissa verkkokaupoissa. Twin Edge -mallin hinnat alkavat 479 eurosta ja tehdasylikellotetun version 499 eurosta. Oletettavasti EVGA:n kaksikosta XC Gaming -mallin hinta asettuu 500 euron tuntumaan ja FTW 3 Ultra -mallin noussee 600 euron maastoon.

Muropaketin uusimmat