EVGA julkaisi hiljaisen GeForce GTX 1070 Ti FTW Ultra Silent Gaming -näytönohjaimen

07.12.2017 15:35 | Muropaketin toimitus

EVGA:n viimeisin lisäys GeForce GTX 1070 Ti -näytönohjaimiin on poikkeuksellisen suurella jäähdytysratkaisulla varustettu FTW Ultra Silent Gaming -malli.

Uusimmassa näytönohjainmallissa on keskitytty näytönohjaimen hiljaisuuteen. Näytönohjaimen jäähdytysratkaisun kokoa on kasvatettu selvästi sisarmalliin (FTW2 Gaming) nähden. Kookkaamman alumiinirivaston ansiosta lämpöä saadaan johdettua paremmin pois grafiikkapiiriltä, muisteilta ja virransyötöltä.

Toisaalta parempi jäähdytysteho mahdollistaa myös suuremman ylikellotuspotentiaalin. Oletettavasti tuulettimet ovat määritetty automaatiossa käynnistymään vasta korkeampien lämpötilojen myötä. Valmistaja ei kuitenkaan tarkenna, missä lämpötilassa tuulettimet käynnistyvät.

Näytönohjain noudattaa NVIDIAn määrittämiä kellotaajuuksia, joten oletuksena sen grafiikkapiirin peruskellotaajuus on 1607 megahertsiä ja Boost-kellotaajuus 1683 megahertsiä. GDDR5-muistien tehollinen kellotaajuus on 8008 megahertsiä. Yhden napin ylikellotustoiminne löytyy valmistajan EVGA Precision XOC -ohjelmasta.

GeForce GTX 1070 Ti FTW Ultra Silent Gaming -näytönohjain on tilattavissa EVGA:n oman verkkokaupan kautta. Hinnaksi on määritetty 500 dollaria. Oletettavasti näytönohjaimet tulevat jälleenmyyjien valikoimiin pienellä viiveellä. Suomessa hinta asettunee 550 euron hintaluokkaan.

Muropaketin uusimmat