EVGA julkaisi GeForce GTX 1650 -näytönohjaimet

24.04.2019 14:50 | Muropaketin toimitus

GeForce GTX 1650 -näytönohjaimesta nähdään EVGA:lta peräti kuusi eri versiota. Uutuusohjaimet jakautuvat XC-, SC Ultra- ja XC Ultra -sarjoihin. Aiemmista GeForce GTX 16 -sarjan korteista poiketen vain kaksi mallia asettuu Mini-ITX -kokoluokkaan.

EVGA:n panos GeForce GTX 1650 -näytönohjaimiin on varsin kattava. Valmistaja lähtee kilpailuun peräti kuuden eri mallin voimalla. Näytönohjaimet ovat jaettuna XC-, SC Ultra- ja XC Ultra -sarjoihin. Jokaiseen sarjaan kuuluu kaksi näytönohjainta, joista toinen noudattaa referenssikellotaajuuksia ja toinen on reilusti tehdasylikellotettu.

Kooltaan pienimmät näytönohjaimet löytyvät XC-sarjasta. GeForce GTX 1650 XC Black noudattaa referenssikellotaajuuksia. XC-mallissa grafiikkapiirin boost-kellotaajuus nousee 1860 megahertsiin. Pituudeltaan näytönohjaimet ovat 189,89 millimetriä. Jäähdytyksestä vastaa paksumpi siili, jota jäähdytetään yhdellä tuulettimella. Jäähdytysratkaisun kanssa kortin korkeus on 2,75 lisäkorttipaikkaa.

Näytönohjaimen pituuden kasvaessa siirrytään SC Ultra -sarjaan. Näytönohjainten pituus tässä sarjassa on 202,1 millimetriä. Korkeuden puolesta kortti vie ainoastaan kaksi lisäkortti paikkaa. GeForce GTX 1650 SC Ultra Black -malli on kaksikosta se, joka noudattaa referenssikellotaajuuksia. SC Ultra -mallin grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on 1860 megahertsiä.

XC Ultra -sarjan näytönohjaimet ovat varustettu järeimmällä jäähdytysratkaisulla. Tuhtia alumiinirivastoa jäähdytetään kahden tuulettimen voimalla. Jäähdytysratkaisun kanssa näytönohjain vie 2,75 lisäkorttipaikkaa. Pituudeltaan kortti on kuitenkin identtinen edellisen kanssa, eli 202,1 millimetriä. XC Ultra -mallissa grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on joukon korkein 1875 megahertsiä., kun taas XC Ultra Black -malli noudattaa referenssiä.

Kaikki EVGA:n GeForce GTX 1650 -näytönohjaimet ovat varustettu 6-pinnisellä lisävirtaliitännällä. Tarkemmassa tuoteselosteessa lisävirtaliitin on määritetty vaatimukseksi, joten TDP-arvot tuskin pysyvät alle 75 watissa.

EVGA:n GeForce GTX 1650 -näytönohjainten toimitukset ovat alkaneet. Toistaiseksi kotimaisiin verkkokauppoihin on listattu ainoastaan XC-sarjan tehdasylikellotettu malli, jonka hinta on kirjoitushetkellä 199,90 euroa.