Uusimmat

EVGA julkaisi odotetun GeForce GTX 780 Ti Classified Kingpin Edition -näytönohjaimen

15.12.2013 21:15 Petrus Laine

EVGA on julkaissut pitkään kiusoittelemansa näytönohjaimen. EVGA GeForce GTX 780 Ti Classified Kingpin Edition on yhtiön ehdoton, erityisesti ylikellottajille suunnattu huippumalli. Yhtiö mainostaa näytönohjaimen rikkoneen 3DMark FireStrike- ja 3DMark FireStrike Extreme -testien maailmanennätykset yhden näytönohjaimen tuloksissa.

Erikoiseksi julkaisun tekee se, ettei EVGA ole vielä paljastanut näytönohjaimen kellotaajuuksia. GK110-grafiikkapiirissä on joka tapauksessa 2880 CUDA-ydintä, 240 teksturointiyksikköä ja 48 ROP-yksikköä sekä 384-bittinen muistiväylä, jonka jatkeena on 3 gigatavua GDDR5-muistia.

Piirilevy on varustettu kahdella 8-pinnisellä ja yhdellä 6-pinnisellä PCI Express -virtaliittimellä, jotka yhdessä PCI Express -väylän kanssa kykenevät syöttämään näytönohjaimelle yhteensä 450 wattia tehoa. Virransyötöstä on omistettu grafiikkapiirille 14 ja muisteille kolme vaihetta. Piirilevyllä on XOC-juotoskohdat extreme-ylikellottamisessa vaadittavien jännitemodifikaatioiden tekemiseen, LEDit näyttämään jännitelinjojen tilan sekä erillinen Probelt-adapteri, josta saa mitattua yleismittarilla kriittiset jännitteet.

Näytönohjain on varustettu EVGA:n ACX Cooling -jäähdytysratkaisulla, jossa on kaksi 10 cm:n tuuletinta, virransyöttöä ja muistipiirejä jäähdytetään punaiseksi anodisoidulla alumiinilevyllä ja takapuolen peittää alumiinen jäähdytyslevy. Muissa EVGA:n ACX-jäähdytyksellä varustetuissa malleissa etupuolen jäähdytyslevy peittää koko etupuolen, mutta Kingpin-versiossa se on jaettu kahteen osaan. Näin virransyötön jäähdytyslevyä voidaan pitää paikoillaan, vaikka grafiikkapiiriä jäähdytettäisiin esimerkiksi kuivajäällä tai nestemäisellä typellä.

EVGA ei ole vielä ilmoittanut milloin näytönohjain tulee tarkalleen saataville tai sen hintatasoa. Näytönohjaimen tuotesivuilla kuitenkin mainostetaan EVGA Build to Order -ohjelmaa, joka viittaa että näytönohjaimia valmistettaisiin vain erikseen tilattaessa, eikä niitä tulisi lainkaan jälleenmyyntimarkkinoille.

EVGA, GeForce GTX 780 Ti Classified Kingpin Edition -tuotesivu