EVGA julkaisi SC17 1070 -pelikannettavan NVIDIA G-SYNC -tuella

19.03.2017 14:20 | Muropaketin toimitus | 2

Näytönohjaimistaan ja emolevyistään tuttu EVGA vahvistaa pelikannettavien mallistoaan uudella SC17 1070 with NVIDIA G-SYNC -mallilla. Edeltäjämalliin verrattuna merkittävin ero on näytössä, jossa on nyt G-SYNC-tuki.

Prosessorina on Intelin i7-6820HK, G.Skillin valmistamaa 2666 megahertsin DDR4-muistia on 32 gigatavua. Näytönohjain on mallinimen mukaisesti NVIDIAn GeForce GTX 1070. Tallennustilaksi on tarjolla 256 gigatavun SSD-asema sekä yhden teratavun 7200 rpm:n kiintolevy.

Kannettavan näyttö on 17,3-tuumainen, ja sen suurin tarkkuus on 3840 x 2160 ja virkistystaajuus 60 hertsiä. Kannettavan erikoisuus on G-SYNC, jolla ruudun virkistystaajuus myötäilee esimerkiksi pelin ruudunpäivitystahtia, jolloin vältytään muun muassa kuvan repeilyltä.

EVGA on määrittänyt kannettavaan pikanäppäimet, joilla konetta saa ali- tai ylikellotettua lennosta. Akkukestoon EVGA ei ota kantaa, mikä on pelikannettavan kohdalla ymmärrettävää. Painoa kannettavalla on 4,10 kg. Malli on heti tilattavissa EVGA:n oman verkkokaupan kautta 2599,99 dollarin hintaan, mikä kääntyy noin 2430 euroksi.

Keskustelu

Tuli juuri hommatuksi MSI:n vastaavilla spekseillä oleva kannettava. Siinä missä 4K (UHD tarkemminottaen) resoluutio on kyllä trendikäs, niin onhan se tämmöiselle pikkuruudulle kyllä aivan pirunmoinen ylilyönti. Winkkarille on käytännön pakko laittaa vähintään 150% skaalaus ja senkin lisäksi vielä fontteja saa ruuvata suuremmalle. Ei siinä mitään ongelmaa sinänsä, mutta kun tokihan kaikki softat eivät skaalaannu. Myöskin vanhempien pelien kanssa on ongelmia, kun kaikkea ei saa skaalatuksi sopivaan kokoon; tekstit joissakin peleissä on niin pieniä, että niitä saa koittaa lueskella nenä ruudussa kiinni. Kaikenlisäksi yksi gtx1070 ei edes riitä pyörittelemään uusimpia pelejä UHD resoluutiolla.

Pikaisella testauksella hieman vanhemmista MMO peleistä SWTOR ja Rift pyörii aika nätisti kun taas LOTRO nikottelee etenkin pelin uudemmilla alueilla (ei mitään uutta, se ei tahdo sulavasti pyöriä sitten millään). Elder Scrolls Online pyöri pääsääntöisesti myöskin nätisti. Uudemmasta pelitarjonnasta ennätin testailemaan Conan Exilesiä, joka vaatisi paljon enempi potkua pyöriäkseen natiiviresoluutiolla 60fps. Nyt päästiin johonkin 30-50 fps tahtiin, riippuen siitä mitä kaikkea ruudulla vilistää. Skyrimin Spesiaali Editioni niinikään tarvitsisi enemmän tehoja. Kaikki pelitestit tein pelien maksimi asetuksilla, varmastikin mainitsemani spelit saa rullaamaan nätisti laskemalla asetuksia.

Tokihan aina voi ajaa ruutua alemmalla tarkkuudella, mutta silloin kuvanlaatu kärsii hieman. Parhaaksi resoluutioksi havaitsin omalla aparaatilla 2560*1440, mikäli resoluutiota tarvitsee lähteä muuttelemaan. Tällä resoluutiolla pelitkin pyörivät ongelmitta.

Mielestäni 2560*1440 olisi tämän tehoiselle koneelle huomattavasti parempi resoluutio, ja UHD ruudut voisi säästää tehokkaimmille peliläppäreille (gtx1080 tai gtx1070 SLI).

^ Kiitos kommentista. Arvelinkin ettei 4K ole järkevä läppärissä.

Muropaketin uusimmat