Uusimmat

EVGA:lta GeForce GTX 780 Ti Classified Kingpin Edition

04.12.2013 23:57 Petrus Laine

Uutisoimme aiemmin EVGA:n julkaisseen kiusoittelukuvan uudesta näytönohjaincoolerista. Jo silloin epälimme kyseessä olevan samalla uuden näytönohjaimen julkaisun pelkän jäähdyttimen sijasta. Sittemmin epäilyt ovat osoittautuneet oikeiksi ja tulevasta näytönohjaimesta on julkaistu lisää kuvia.

Kyseessä oleva näytönohjain on siis EVGA:n GeForce GTX 780 Ti Classified Kingpin Edition. Vaikka näytönohjaimen cooleria epäiltiin aluksi uutta suunnittelua olevaksi, paljastavat uudet kuvat sen olevan EVGA:n tuttu ACX-cooleri, joskin läpikuultavin ja punaisin elementein koristeltuna.

EVGA GeForce GTX 780 Ti Classified -näytönohjaimessa tulee olemaan muiden GeForce GTX 780 Ti -näytönohjainten tavoin käytössä täysi GK110-grafiikkapiiri. GK110 rakentuu muun muassa 2880 CUDA-ytimestä, 240 teksturointiyksiköstä sekä 384-bittisestä muistiohjaimesta. Huhuista poiketen EVGA:n Jacob Freeman on varmistanut näytönohjaimessa olevan 3 gigatavua GDDR5-muistia.

EVGA:n kerrotaan panostaneen etenkin Classified-mallinsa virransyöttöön. Järeän virransyötön tukena on yksi 6-pinninen ja kaksi 8-pinnistä PCI Express -virtaliitintä, jolloin näytönohjaimella on parhaimmillaan 450 wattia tehoa käytössään. Raporttien mukaan EVGA on poistanut mallistaan myös TDP-rajoitukset ja jännitteiden lukitukset.

GeForce GTX 780 Ti -näytönohjaimet kustantavat Muropaketin Hintaseurannan mukaan edullisimmillaan noin 660 euroa. Oletettavasti EVGA:n huippumalli tulee kuitenkin sijoittumaan GeForce GTX 780 Ti -näytönohjainten kalliimpaan päätyyn. Näytönohjaimen julkaisaikataulusta ei ole vielä tietoa.

LegitReviews, EVGA GeForce GTX 780 Ti Kingpin 6GB Video Card

EVGA Forums, Find post