Uusimmat

EVGA:n GeForce GTX 1070- ja 1080 FTW -näytönohjaimissa havaittu lämpöongelmia – korjaus mallia tee-se-itse

25.10.2016 12:20 Sampsa Kurri

evga-24102016

Useat käyttäjät ja myös Tom’s Hardware -sivusto ovat raportoineet, että EVGA:n GeForce GTX 1070- ja 1080 FTW -näytönohjaimilla virransyötön ja muistipiirien lämpötila nousee 3D-rasituksessa yli 95 asteeseen. Furmark-rasitustestissä Tom’s Hardware mittasi lämpökameralla virransyötöstä jopa 106,8 asteen lämpötilan, mutta kyseinen testi ei kuitenkaan vastaa normaalia 3D-rasitusta.

Korkeiden lämpötilojen seurauksena kyseisillä EVGA:n näytönohjaimilla on havaittu vakausongelmia ja jotkut käyttäjät ovat jopa raportoineet näytönohjaimen kärähtäneen kipinöiden saattelemana. FTW-malleissa on käytössä EVGA:n oma ACX 3.0 -jäähdytysratkaisu ja piirilevyn molemmin puolin alumiiniset jäähdytyslevyt.

EVGA on nyt antanut oman vastineensa ja kertoo testanneensa, että näytönohjaimet toimivat komponenttien suositeltujen toimintalämpötilojen rajoissa.

EVGA kuitenkin ilmoittaa ymmärtävänsä, että korkeat lämpötilat eivät ole kuluttajien ja testisivustojen mieleen. Ratkaisuna se tarjoaa alumiinisen takalevyn ja ja piirilevyn sekä etupuolen jäähdytyslevyn ja jäähdytyssiilin ripojen väliin asennettavia ylimääräistä lämpöäjohtavia tyynyjä. Kuluttajat voivat pyytää tyynyjä EVGA:lta tästä päivästä lähtien ilman toimituskuluja, mutta ne täytyy itse asentaa (pyyntöprosessin yksityiskohdat päivittyvät EVGA:n kotisivuille myöhemmin).

EVGA on suorittanut lämpötilatestit korjausoperaation jälkeen ja mitannut virransyötöstä korkeimmaksi lämpötilaksi 81,7 astetta.

evga2-24102016

Sampsa Kurri

Muropaketin uusimmat